Rosa och hoppsadel

2012-08-03 @ 22:01:10
God kväll alla läsare! Ligger helt slut i sängen nu och ska börja fixa bilderna på Cessi och Marikje från då vi red på åkern här i förrgår, men före det ska jag uppdatera er om mig och Matti. Hade en sadel på prov idag som tyvärr inte satt bra, men blev sugen att rida i sadel idag så red i vår hoppsadel dressyr, det gick det med..
 
Vi red alltså på ridplan idag eftersom åkern är för hal efter allt regn. Men trots att vi inte varit på ridplanen och ridit på många dagar kändes Matti inte riktigt på G, han var säkert trött av vädret också, han blir seg o trött av regn.
 
Men mjukheten kom rätt snabbt i passet, men han började kura ihop sig så jag fick nästan hela tiden lyfta handen för att påminna honom han inte slipper undan och det var inte så jag ville han skulle gå, så stundvis var han riktigt ok. Gjorde skänkelvikningar, öppnor och slutor för att få honom mjuk i sidorna och tempoväxlingar.
 
I traven var han inte alls trevlig att rida till en början, han låg på tygeln så min hållning for åt skogen, så fick verkligen träna mag o ryggmusklerna för att hålla upp mig idag, vilket syns på bilderna när jag är Quasimodo på någon bild! Men när jag satt ner i korttrav fick jag honom bättre och han började stundvis bära sig bättre, men jag kände ändå han var less och lite trött så avslutade med galopp längs vägen som Matti verkligen uppskattade, speciellt när vi svängde tillbaka mot stallet, då sträckte han ut så båda ryttare och häst avslutade passet nöjda och glada.
 
 

Matti alltid lika taggad inför ett träningspass, haha



Tränade på öppnor en hel del idag, gick se så där..


Stundvis fick jag honom där jag ville ha honom, men det fanns inte Matti-gnistan idag


Marikje tröttnade på Cessi som bara fotade så hon traskade iväg, haha



Här ser man bra då han försöker krulla ihop sig för att slippa undan och jag inte orkar hålla min hållning när han blir tung i handen



Köpte nya fransar till Matti idag, de förra fans bara tre fransar kvar, haha. Prövade denna variant denna gång, så får se om den fortfarande sitter på i morgon när jag hämtar honom från hagen, hehe.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo