Årsresumé, juli - september

2012-12-31 @ 10:03:00
Nu tänkte jag nyårsafton till ära ge er en härlig årsresumé från året 2012 med mig och Matti! Jag blir så varm i hjärtat av att se tillbaka, tänk så otroligt roligt vi fått ha tillsammans!!
 
I JULI var det riktigt varmt och p.g.a. värmen och torkan så började också Mattis hovar torka och det blev dags med att smörja in dem med olja igen. Jag fick dessutom beskedet att det skulle bli ett köp av Matti och jag grät utav lycka. Veterinärbesiktning bokades och jag var så överlycklig. Jag började efter mitten av juli också att rida utan dressyrsadel eftersom min magkänsla om att den inte passade inte försvunnit och jag bad min ridlärare kika på den och hon höll med.
 
 
 
AUGUSTI är månaden jag minns bäst från hela detta gångna år! Varför? Jo för då blev jag till pappers också den nya ägaren av Matti. Jag som drömt om att få äga en häst sedan jag var 5 år fick nu 16 år senare den drömmen besannad! Jag har inte ångrat det en enda sekund. 6e augusti var han min, och det hade även radio X3M noterat och tog upp det i deras "nyheter"!! Men i och med köpet av Matti var vi officiellt sadellösa (i dressyren) eftersom jag fick bekräftat på veterinärgranskningen att sadeln inte suttit bra eftersom han ömmade liite när hon provocerade på vänster ryggmuskeln. Så jag prövade måååånga sadlar och ingen passade! Sen så åkte vi på hoppträning igen till Vörå, men största delen av augusti gick ändå åt att mysa med Matti och att söka sadel. I slutet av Augusti fick Matti dessutom två veckor ledigt då han fick gå på grönbete, och jestas vad magen blev STOR.
 
 
 
SEPTEMBER var en månad med frustration och glädje. Vi var nämligen fortfarande sadellösa och fast jag åkt runt i österbotten och samlat på mig olika sadeltyper så passade inte en enda en! Men som tur är en del hästfolk så otroligt hjälpsamma, så när jag returnerade en sadel jag prövat från Jakobstad tipsade kvinnan som ägde sadeln jag prövat mig om Horse-Ess. Sagt och gjort, dit hörde jag mig för redan följande dag och fick en tid att komma dit. Tyvärr hade de ingen sadel åt mig som passade, men jag fick för första gången någon som kunde förklara varför det var svårt att hitta sadel åt Matti, och lära mig vad allt man ska tänka på när man ska hitta en perfekt sadel, vad de flesta glömmer att kika på osv.. Så det blev att beställa en sadel. Så utan dressyrsadel innebar det mycket barbacka ridning och hantering från marken, och det har gjort min balans och bandet mellan mig och Matti riktigt gott. Vi är tightare än någonsin!
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Ni är väldigt fina tillsammans. Gillar att ni matchar er så snyggt!

2012-12-31 @ 14:56:32 / URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo