Den lilla fan!

2012-12-15 @ 20:16:00
Alltså den här vintern började ju verkligen inte allt för bra för mig och Matti!! Ikväll när Matti hämtades in såg jag att han hade ett nytt sår!! På samma ben och ovaför kronranden, jag får ju snart skydd från topp till tå på denna fantastiskt klumpiga häst. Som tur var detta sår varken djupt eller extra stort, men jag vill inte ta några risker med infektioner eller liknande så jag putsade det nog och lade Animalitex omslag över natten.
 
Gällande stickandet av penicillin fick vi tyvärr fick vi bremsa Matti idag så jag skulle på ett säkert sätt få injicerad penicillinet. Det gör ont i hela kroppen när vi hamnde att bremsa min älskling, men det är för hans eget bästa, jag vet! Fick till min tröst höra att det inte alls behöver vara jag som förstört gällande stickandet av Matti. Det var nämligen en annan häst i stallet som blivit "knäpp" bara på andra gången när han skulle få penicillin injicerat, fast det hade gått hur bra som helst första gången. De här hästarna är för smarta för sitt eget bästa, de vet exakt vad som ska hända fast man försöker lura dem. Ingen vet ju säkert varför Matti mitt i allt blivit rädd för att bli stucken, han har ju blivit stucken flera dagar nu så han är säkert öm (fast det är på olika områden). Min älskling!!
 
 
I morgon har han skyddsutrustning på sig i hagen, så hoppeligen upptäcker jag inga flera sår.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Miia

Matti låter som Sigurd Harhjärta som får gå med boots och terrängskydd i hagen de 3-4 första veckorna med vinterskor.. :)
De kan bli väldigt ömma i områdena där man sticker penicillinet eftersom det är vävnadsirriterande, kan vara därför Matti reagerar och inte för att han är rädd pickase Är inget elakt med att lägga bremsen på mulen,hästar har" lugnade" punkter (som vid akupunktur) i mulen som stimuleras då man har på bremsen.
Vet inte om du gjort det men man brukar sticka varannan gång på vänster sida och varannan gång höger sida,så brukar de reagera mindre.

Svar: Får ju inte använda benskydd på benet var såret är, men kanske borde linda?? jo jag har stuckit varannan och på lite olika områden på halsen i den mån det gått. Jag vet det inte är något farligt med att bremsa en häst, men det ser ju mindre trevligt ut. Matti gäspade bara efter att han slutat bremsat så nog vet jag det inte är farligt, men hoppades jag skulle slippa bremsen :/
Annu Åkers

2012-12-15 @ 21:07:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo