Mera medicin..

2012-12-11 @ 21:06:59
Efter skolan idag åkte jag via apoteket och hämtade ut smärtmedicin och anti-inflammatorisk medicin till Matti. Det känns lite "töögot" att inte ha något annat att skriva om än såret och hans svullna ben nu, men det finns inget annat ännu att uppdatera gällande min goaste Matti.
 
Men jag fick faktiskt rida lite ikväll, fast inte Matti utan på Glod (Lenas foderhäst) eftersom Lena ville jag skulle kolla en grej. Ooh, hur ska jag klara att vara utan ridningen?? Nåjaa, hur som helst så är Matti så korkad, han galoppera i hagen han av glädje och frustade då jag hämtade honom efter den lilla ridturen på Glod. Dumma häst som inte förstår bättre, det går väl ännu hårdare i morgon då när han fått värkmedicin ikväll..
 
Gällande såret skulle jag inte säga att såret eller svullnaden har ändrats något, kanske vätskade såret aningen mindre nu när jag haft sorbact-kompress över natten, så jag tror jag tänker fortsätter med sorbact eftersom kompressen hade sugit upp vätskan bra utan att fastna i själva såret. 
 
Ikväll fick jag annars sticka Matti själv. Kändes precis som då vi skulle i skolan sticka på varandra första gången, lika nervöst, men det gick bra, Matti stod snällt stilla och jag kunde ge sprutan med penicillin. Men jestas vad hästens hud är tjock! Nu förstår jag verkligen varför man måste slå in sprutan!! Haha på mitt första försök gick sputa inte in genom huden ordentligt då jag lade den för mesigt, jag tog ju på samma sätt som vi lärt oss i skolan då man ska vaccinera människor, haha! PINSAMT! Andra gången tog jag med mer kraft och fick in nålen.
 
Innan kvällsmaten fick Matti sin smärtmedicin via en spruta in munnen så han säkert skulle få i sig den och inte spotta ut den eller lämna den som jag tror han skulle ha gjort om jag blandat ut det med maten hans. I morgon samma procedur igen, men vad gör man inte för sin älskade!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Va har han gjort? Alltså vad har han skadat sig på från början? Metacam har Ramell också fått för någr år sedan, smakar tydligen gott för han va överlycklig när han såg "sprutan". :) Hälsa Matti att han ska krya på sig. :)

Svar: Haha, jo Matti älskade verkligen det efter att han fått det första gången ;)
nå ingen vet exakt hur det gått till eftersom han var i hagen då det hände, men vi TROR att han busat för villt med sin partner in crime i hagen så hans eller hans partner stigit och skrapat i med en hock så massa bakterier komm in i kötte :/
Det ska jag göra! Tack! :)
Annu Åkers

2012-12-26 @ 09:31:07 / URL: http://dayswithh.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo