Morgonrundan avklarad

2012-12-10 @ 11:10:00
Har varit ut till Matti nu på morgonen. Matti äter nog och dricker som han brukar och står normalt på benet. Men det är fortfarande mycket sjukt när man känner på det och såret hade också denna natt varats lite. Sköljde benet med kallt vatten en stund och putsade sedan med septidin med mesoft-kompress och fick bort det synliga varet från såret och tryckte ut lite var också. Till sist lade jag animaltex på som vanligt och ännu ovan på det kylförband i 20 min innan jag förde ut Matti i hagen.
 
Matti fick gå i egen hage idag så han inte skulle belasta benet mer än han måste eftersom han och Arn leker så mycket i hagen.. Så var tanken i alla fall, men när jag släpte ut Matti i hagen travade han haltandes iväg och var så glad, sen kom han galopperandes tillbaka.. DUMMA HÄST, förstår du inte du ska vila benet?! Som tur lugnade han sig och stod och nöp Arn över staketet istället och både Arn och Matti såg ut att fundera varför de är i olika hagar idag. Det är inget alternativ att ha Matti i boxen för han bara snurrar omkring där då han är ensam så han skadar sig garanterat ännu mera då. Suck!
 
Fick en tid till röntgen nu på torsdag hos Losvik. De skulle ha haft tider i morgon och på onsdag också men jag har ingen som kör de dagarna, och jag vågar inte köra själv i snö då jag bara kört med transport en gång förut och då var det bar mark. Försöker också som bäst få tag i en veterinär som kan komma ut till stallet och kika på såret och eventuellt skriva ut lite medicin till Matti eftersom såret varar och benet är sjukt!
 
Jag var också in via Agrimarket innan stallet och köpte mera animaltex och kylande skydd så jag lättare ska få kylt ner benet. Jag hoppas verkligen jag oroar mig i onödan och jag förstorar upp det hela.. Hoppas!!
 
Tusen tack annars för era snälla kommentarer här på bloggen och på Facebook, ni är bäst!
 
 
 
 
 
Arn förstår inte alls varför bästisen Matti är på andra sidan staketet

Kommentarer
Postat av: Sara

Stackaren :( hoppas att det inte är något!!

Svar: jo hoppa jag med. Men han ömmade nog mycket idag också! :(
Annu Åkers

2012-12-10 @ 22:18:32 / URL: http://www.saralene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo