Bett, wtf??

2012-07-05 @ 15:10:49
Alltså jag känner mig helt lost i hästmarknaden när det kommer till sadlar, bett, smörjor osv. Jag har ju aldrig behövt kunna något sådant när jag bara varit ridit andras hästar någon gång !
 
Så därför vänder jag mig till er fina läsare. Vill ni skriva lite vad ni har för erfarenheter med gummibett? Jag funderar nämligen jag skulle köpa ett till bett åt Matti, han har ju bara ett och det är ett vanligt tre delat, och funderat på gummibett, fast är öppen för förslag om ni har bra erfarenheter av annat.
 
Jag har kollat på dessa gummibett på Horze, är någon av de bra? Matti är ju helt ok känslig i munnen så behöver inte ha starka bett, vill ha så snälla och bra bett som möjligt. Tack för hjälpen!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett rakt bett anses generellt som det mildaste, dock är de flesta raka gummibett ganska tjocka vilket kan madföra att de inte ryms i alla hästars mun. Jag skulle rekommendera ett novabett, om du är inne på att skaffa ett gummibett. De är odelade, smalare i mitten och böjliga.
Varför man skulle använda ett bett med smak av äppel förstår jag inte alls. Att ha ett bett i hästens mun rubbar redan matsmältningsreflexerna, varför då lägga in ett bett som till och med smakar mat??
Sen kan jag också rekommendera att testa ett bettlöst alternativ. Har precis skaffat ett Bitless Bridle från hööks, kan inte vänta på att paketet ska komma fram så jag kan testa det på damen :)

Svar: tack för dina erfarenheter :) det med äppelsmak så var när dessa var de enda gummibett som fanns, bara ett utan smak från horze :)
Annu Åkers

2012-07-06 @ 08:24:55
Postat av: Linda

om de som har vitt gummi eller plast(de med smak som du har på bilden)är av den billigare varianten är plasten så skarp så när hästan tuggar i det, som den kanske gör ännumera om det är smak på bettet, kan det komma bitmärken i plasten som kan ge hästen blödande sår i munnen. de har också från nya små kanter där plasten har lagts ihop och dessa kan också skava i hästens mun. Jag använder ett riktigt smalt 2-delat bett och ett aningen tjockare 3-delat, destu mindre rum better tar i munnen destu bättre. det handlar inte om skarpa bett, det är ryttarens hand som är problemet.

Svar: tack för din kommentar :)
Annu Åkers

2012-07-07 @ 15:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo