Efter regn kommer solsken

2012-06-04 @ 22:02:03
Efter regn kommer solsken, och det stämde verkligen in idag. Först när jag var påväg till stallet började det spöregna så böt om till vanliga kläder igen, men sen efter 30 min sken solen som bara den och jag bytte tillbaka till ridkläder och hoppade in i bilen.

Idag försökte vi göra samma övningar som Lena hade till oss under senaste lektioner, men jag fick inte riktigt samma fina och lätta känsla i ridningen. Han lyssnade mycket bättre när jag bad honom fram och att flytta bakdelen än tidigare, men han ville inte riktigt ge efter utan spände sig och lade emot.

Jag har börjat hitta en svag punkt, lägga mycke vikt på bakdelen och samla sig. När vi gjorde detta så börja han trotsa, haha. Han är ju inte van att jag kräver något destu svårare av honom eftersom vi har fokuserat mest på lösgörande övningar och kondition under detta året som passerat.

I morgon kommer det upp en video från ridpasset, men nu får ni nöja er med några bilder. :)













Nu är det första gången Matti markerar något är jobbigt, han gjorde det genom att studsa lite. Vi är på rätt väg, måste ta lite åt gången bara så det hålls roligt att arbeta. :)



Kommentarer
Postat av: Malin

Det är bra att du vågar kräva lite mera, det kan han gott ta ;) kämpa på, båda två! Börjar se riktigt fint ut i ert dressyrarbete, och Matti e supersnygg i den lite högre formen ;) sen när han fått rätt och tillräckligt med muskler för att bära upp sig i den formen så kmr allt att kännas sååå mycket lättare.

2012-06-04 @ 23:43:06 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: Annu

Jo visst är det så. Jag har bara svårt att avgöra HUR mycke jag kan kräva, vill ju hålla arbetet roligt, så att veta när han försöker komma undan och när det faktiskt är mycket svårt för honom har jag ännu svårt att avgöra, men fick mycke hjälp av Lena senast så vet lite mera nu i alla fall, så hoppeligen får han bättre med muskler i halsen, magen o ryggen o framför allt rätta muskler till bakdelen så vi får i skick galoppen och bärigheten. :)



Tack!! Alltid lika roligt när du kommenterar!

2012-06-05 @ 05:45:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo