Kucku-knäpp-häst

2012-06-25 @ 22:24:45
Jaa-a, vad fick vi lära oss av dagen?  Jo, 5 dagar ledigt från ridningen med samma fodermängd, är några dagar för mycket ledigt och lite för mycket energirik mat åt Matti, haha. Han var helt  kucku-knäpp idag.
 
Jag noterade nog rätt snabbt att han var mera energisk  eftersom jag känner Matti så bra vid det här laget, så noterade jag rätt snabbt att han var mer energisk idag, så jag hade honom att springa lös på ridplanen en bra stund och brassa och på. Efter att vi haft lite löslongering i 15 min gick vi tillbaka till bommen och jag kunde lägga på honom hans utrustning i lugn och ro.
 
Men sen när vi kom tillbaka till ridplanen, voi huhhu Jag har ALDRIG ridit Matti när han varit på det där sättet. Han hade sådan energi så han visste inte vart han skulle lägga den, skuttade hit och dit och var en riktigt kucku-knäpp-häst. Eftersom jag aldrig ridit honom när han varit så där kändes det tryggast att hoppa ner och jobba honom från marken, vilket jag gjorde i kanske 30 min, och fanken vad jag svettades!
 
Vad jag gjrode var att jag försökte få honom att fokusera fullt på mig och ge efter samt bli aktiv med bakbenen. Först var han "rädd" på samma ställe som han flippat på tidigare, men sen när jag blev förbannad slutade han och det gick riktigt hyffsat. Vi skrittade först och sedan travade vi en bra stund. Jag hade planerat in en jogging runda efter stallet men jag fick den här med Matti, så skippade den ikväll, hehe..
 
Efter att jag arbetat med honom från marken i 30 min hoppade jag upp och red en 20 min i alla gångarter,  Matti lyssnade mycket bättre nu. Matti var sjukt framåt, så det var som att rida en helt annan häst. Lite bet han fast i bettet, ni vet så som många hästar gör när de bara vill springa fortare, men försökte tänka hela tiden, "takten, takten, takten, mjuk hand, mjuk hand, mjuk hand" och det gjorde susen! Gjorde tempoväxlingar i traven, och jestas vilken trav det kom ur honom. Tyvärr fångade inte Ansu något av den traven på bild men Tack Ansu för att du fotade iaf!!
 
Här kommer bilderna från då jag jobbade med honom från marken, så kommer de från då jag rider i morgon. Nu ska jag gå o sova!
 
Hehe, fick ta av mig hjälmen sen för jag fick så grymt varmt, svetten bara rann..
 
 
 
Matti ser ju inte alls så knäpp ut som han var, skulle borda ha filmat honom i början, han har aldrig betett sig så där förut. Så blir inga fler mini-loma utan att minska energin i maten, hehe. Ansu har fotat med min kamera
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo