Frågestund

2012-05-30 @ 10:06:09
Eftersom jag inte vet om jag hinner blogga något nu på några dagar då det är slutspurt i skolan så tänkte jag att jag kunde köra en liten frågestund här på bloggen!

Fråga vad ni vill om mig och Matti så svara jag på alla frågor om någon dag!Kanske Matti blir en dressyrhäst?

2012-05-29 @ 23:50:08
Ridningen idag gick se så där. Matti var sjukt seg och bet ihop och var tung i handen. I skritten gick han super, men i traven o galoppen var det tungt för honom att ridas på kortare tygel än vi brukar, men jag försöker få upp formen nu, därför har jag kortat tyglarna och han börjat hänga på bettet igen eftersom han inte är van att jag kräver honom i högre form, det är alltså hans sätt att försöka slippa undan.

Vad jag tränade på idag var serpentiner över hela ridplanen var jag samlade upp honom i bågen och ökade traven på raksträckorna. Sen tränade vi hörn och tempoväxlingar och lite galopp bara för att få galoppera och ha skoj, jag krävde inte så mycket av honom i galoppen, bara att han skulle galoppera i ett friskt tempo.

Cessi tyckte i alla fall han såg fin ut och att jag börjat våga kräva mera av honom, så det är ju alltid något. :)

Här kommer lite bilder på latmasken från idag..

Även om Matti inte kändes helt framåt eller lätt idag så är han ändå världens bästa!!

Föl och dressyr

2012-05-29 @ 22:26:19
Inatt föddes ett underbar litet föl. Finns inget sötare än islandshäst föl!! Så passade på att ta med kameran till stallet och fota sötisen, sen fick jag själv och Matti vara modeller.

Bjuder nu på lite bilder på fölet och bilder på mig och Matti i hagen. Sen idag kommer lite ridbilderna i ett annat inlägg då jag skriver om ridpasset. :)

Är inte bilderna härliga? Fölet är inte ens en dag gammal <3

Alltså tänk om man skulle stå som ägare till denna underbar häst, vilket underbart liv man skulle ha!! Nu är jag ju inte ägare, men lika lycklig ändå att få spendera så mycket tid som jag får med Matti! TACK!!
Bus

Heldag i stallet

2012-05-27 @ 16:30:31
Ännu en underbar dag i stallet att kryssa av. Spenderade 5 timmar i världens underbaraste stall, och med världens underbaraste häst!

Vi började med att rida ut i terräng alla medryttare och ägare till hästarna i stallet, helt fantastiskt roligt och mysigt. Det var så varmt och skönt, helt underbart! Både ryttarna och hästarna njöt av den första ordentliga sommar värmen!

Efter terrängturen passade jag på att tvätta Matti från topp till tå, så nu är all smut från hösten och vintern puts väck, och han är den renaste skimmeln i Helsingby! Tycker så om den där hästen, genom mysig.

Sen avslutade vi med att grilla korv och dricka saft med stallgänget. Skulle inte byta stall om jag så skulle få 1 miljon euro, bättre stämning och människor får man leta efter! Åsas stall är det bästa stallet som finns!

Här kommer en liten bomb med bilder från dagen! :)


Dressyr & terräng

2012-05-24 @ 22:14:21
Oj, det blev en lång kväll i stallet. Det är farligt ställe, tiden bara flyger iväg.. Mitt i allt var klockan 22. :)

Vad gjorde jag och Matti idag då? Jo, vi började med att rida dressyr. Matti funkade riktigt bra i skritten, han dök aningen ner med huvudet ibland, men det blir bara mindre med den ovanan. Jag får inte honom att hålla en jämn form genom hela tiden, men det beror mycket på mig och min sits.

Hur som helst började vi med bakdelssvängningar, de gick super bra! Sen fortsatte vi med bågar i trav och volter, stora som små. När vi väl var på böjt spår var Matti riktigt mjuk o fin, men genast det blev rakt spår tappade vi formen (som igen berodde på mig och min dåliga sits i traven). Efter en stund började vi träna på diagonaler och ökningar i trav, där lyssnade Matti super bra, STOR skillnad från i höstas! Sånt är så otroligt roligt att märka själv. :)

Till sist avslutade jag med galopp volter och ökningar på långsidan. Undertiden jag höll på och fila på galoppen kom Åsa och Lena och frågade om jag hängde med en bit i terräng, vilket jag och Matti självklart gjorde, så där avslutades hela passet med lite trav o galopp. Han är så bra allround häst Matti.Ingen kunde fota eller filma idag så tog en snabb bild på Matti. Själv matchade jag med röda ridbyxor o vit piké


Tävlingssugen!

2012-05-24 @ 17:29:35
Jee, fick egna tävlingsridbyxor hem förra veckan med posten men inte kommit mig för att prova dem före idag. Jäklar så sköna de var, otroligt mjuka o sköna. Varför kan de inte göra alla ridbyxor i det materialet?? Jag lånade Åsas tävlingsbyxor senast, men de var för stora så blev bara att köpa egna! :)

Hur som helst ska jag nu kika runt på tävlingar som finns i trakten här under sommaren. Antar det bara blir klubbtävlingar nu i början eftersom mina nerver tar över för mycket ännu, men kanske i slutet av sommaren ställer vi upp i någon större tävling? Vi får se! :)Nu ska jag invänta Cessi, så ska jag åka ut o rida favorit hästen min! Tar med kameran så hoppas någon kan fota.


Bus

2012-05-22 @ 22:08:22
Idag blev det bara en kort terrängrunda för jag hade som uppdrag idag att fotografera Sara och hennes häst Dajm.

Jäklar vilken buse Matti var idag, det gick undan i galoppen så det var härligt att man fick bromsa för omväxlingsskull. Men stackaren har tydligen börjat tycka det är hemskt att bli lämnad ensam av andra hästar för när Dajm (som var med på terrängturen) försvann bakom några träd fick Matti lite panik och började skutta upp och ner, samma sak hände senare när Dajm skymdes av några träd igen när vi hamnat på efterkälken.

Avslutade med att ha Matti lös på ridplanen eftersom han verkade ha lite extra energi över trots busandet i skogen. :) Han är rolig den där filuren!Bjuder på en av bilderna jag tog på Sara och Dajm idag

Bus

Förberedelser

2012-05-21 @ 21:15:36
Jag kommer att åka och hälsa på min syster i sommar en långhelg, då har Emma lovat ta hand om Matti istället för mig, så därför var hon med idag igen så hon och Matti kunde fortsätta bekanta sig med varandra.

Jag höll också en lektion till Emma idag. Vi fokuserade mest på att mjuka upp Matti i sidorna. Vi böjde honom ordentligt till höger och vänster och avslutade med att försöka få honom lång och låg. Jag är super nöjd med både Matti men fram för allt Emma. Hon har haft en lång paus med ridningen (flera år) och snappat upp massor och lärt sig massor nytt. Till sist fick hon Matti att mjukna bra i sidorna och han såg riktigt trevlig ut. Han gick bakom lod o krullade ihop sig rätt mycke, men genast Emma förstod hur hon skulle göra för att undvika detta gick det hur fint som helst!

Stod som en stolt mamma på mitten av ridplanen och bara tittade på i slutet! Roligt att hålla lektioner när man har så bra elev som Emma. :)

Emma, Matti och hunden Charlie. (Charlie var livrädd hästar förut, men nu springer hon mellan Mattis ben)
Ser ni skillnaden?

2012-05-21 @ 13:50:00
Kikade tillbaka på min och Mattis tid tillsammans. Jag tycker mig faktiskt se en skillnad på hans form, muskler och attityd när jag blickar tillbaka och jämför bilder, gör ni också det??

I skritten känner man i alla fall en STOR skillnad, genast jag har kortat upp tygeln är han mjuk i munnen och orkar bära sig bättre o bättre för varje gång som går. Tidigare hängde han på tygeln och slöade fram som bara den. I somrast var det först efter kanske 30 min jag fick honom mjuk och rundare i formen, idag kommer det nästan med det samma att jag kortat upp tygeln.

Dessutom har han blivit mera framför skänkeln, vilket jag också tycker man ser på bilden här nedan. Det roliga med att jämföra bilderna nedan är att jag precis kortat tyglarna ska börja rida "ordentligt" på den nedersta, medan jag på övre bilden redan ridit kanske 20 min (i alla fall) och det där var det bästa jag fick honom att gå DÅ.
Min sist tänker jag inte kommentera då jag rider i olika sadlar o har allmän dålig hållning ;)


Det är sporrande att se tillbaka o se vilka framsteg man gjort tillsammans även om de är små! :) Jag är medveten att andra kan rida Matti att gå 1000 ggr finare och bättre än vad jag kan, men jag jämför nu bara våra framgångar tillsammans och glad över vad jag och Matti kan prestera som ett team, för det är det ridning är för mig, ett teamwork. Och jag tycker faktiskt jag och Matti utgör ett jäkla bra team! :)
Nytt försök

2012-05-20 @ 18:21:47
Förstod att videon då jag hopapr inte fungerat tidigare för er, så här är videon från då jag hoppar 100 cm utan musik. :) Jag pratar alltid med Matti då jag rider så ignorera mig där i varje skutt och mitt fåniga skratt i början då han slänger med huvudet av iver..Svar på kommentar

2012-05-20 @ 11:32:10
Postat av: Becka

har en fråga.. vad är Mattis mankhöjd? på vissa bilder ser han jätte 'liten' ut, men det är ju så sjuttons svårt att se på en bild hur stor han är i verkligheten.. :)


Hej! har fått frågan flera gånger här på bloggen. Matti tror jag har växt en aning, eller så känns det bara så för att han blivit lite biffigare/tjockare(?), men vet ingen exakt höjd på honom, men vad vi uppskattat är att han är kring 162 cm i mankhöjd, plus-minus någon centimeter. :)

Jag är ju själv lång, 175 cm, så att han skulle vara liten skulle jag inte påstå utan tror bilden lurar en mycket när mina långa ben och överkropp syns på bilderna.

Men då igen om man jämför med Marikje (friesern som figurerat på bloggen ibland) så är hon och Matti är ungefär lika höga, men Mattis standarn position med huvudet är lägre ner än Marikje, Marikje har sitt huvud upp i skyarna och upplevs då som en enormt stor häst, medan Matti ser ut som en liten ponny bredvid henne. :)

Gammal bild men här nere ser ni ganska bra hur stor han är i proportion till hur lång jag är. Jag är alltså 175 o han något på 160 cm i mankhöjd. :) Maybe you Betti remember Maestros' height?Lyckoruset i bilder!!

2012-05-19 @ 19:39:00
Jag har varit hopprädd i många, många år, men idag tog jag tag i rädslorna och hoppade 1 meter med Matti. Det gick så bra, vi hoppade ett litet "special hinder" också som var tunnor och det gick hur fint som helst!

Visst rev vi några gånger eftersom jag inte kan räkna stegen då det enda jag har i huvudet "riv inte hästen i munnen, var följsam, hästen hoppar och jag följer bara med i hoppet".. Haha.

Här kommer ett bildregn från idag. Sara var så fantastisk och kom med och fotade, hon ville nämligen se mig hoppa på Matti så jag behövde inte tvinga med henne, haha.

Ni anar inte hur glad jag är, känner mig som "Annu 5 år" som vill berätta till alla hon känner hur fantastiskt duktig hon varit. Yepp, jag har varit såå duktig, och Matti är världen bästa som ger mig mod till att övervinna mina rädslor!
Tror ingen förstår hur starkt jag känner för den där hästen, aldrig kännt en så stark connection förut till ett djur. Vill aldrig detta lyckorus skall ta slut! <3I made it!

2012-05-19 @ 16:46:07
Jag sade när jag började rida Matti, "inom ett år skall jag ha hoppat 1 meter!!", och nu när det bara är 1 månad kvar tills att jag ridit honom i 1 år så hoppar vi 1 f*cking meter!!  Jag som varit så förbannat rädd för att hoppa högre hinder än 50 cm!!

Han ger mig sådant mod den där hästen, jag klarar allt med honom!Bildregn från hela ridpasset kommer senare ikväll. :)


Haha, Matti taggade till rejält i början på videon, han hade föra Sara börjat filma slängt med huvudet och varit riktigt på gång, liten buse var han idag. Underbara häst!

 

 


Hoppnings på schemat

2012-05-19 @ 10:32:00
Idag ska vi hoppa, får sällskap med till stallet så kommer lite bilder o kanske en ny filmsnutt idag från hoppningen. :) Så här såg det senast ut jag hoppade och någon filmade. Har bara hoppat enstaka hinder nu efter det, så ska se vad jag orkar bygga upp idag. Härligt väder är det i alla fall! :)


You are amazing

2012-05-18 @ 17:03:10
Nåjaa, nu har jag varit o rida ute i blåsten. Mina bästa vän Ansu kom med till stallet. Det var meningen vi skulle låna en häst till Ansu och ridit ut, men det blåste o duggade så vi tänkte vi turas om att rida Matti på ridplanen så får det duga för idag.

Hur var Matti att rida idag då? Nå, jag värmde bara upp honom o kände hur han var idag, han var bra i skritten men i traven ville han inte riktigt ge efter medan galoppen var bättre idag. Sen hoppade Ansu upp och jag höll lite lektion till henne. Det blev stor förändring från början till slutet och de var båda super duktiga. I början hoppade Matti till när det kom saker flygande mot oss, men när han såg ena endan av hängmattan fortfarande var fast i trädet brydde han sig inte längre om den. Matti är nog en sådan bra läromästare, det lilla han busar är så oskyldigt och som Ansu sa, "man märker när man gör rätt och fel på Matti"

Men det roligaste med dagen var att Ansu tyckte jag gjort ett bra jobb med Matti, att han var mer framåt o bättre. Alltid roligt att höra sådant, speciellt när Ansu är så bortskämd med tävlingshästar på hög nivå där hon jobbat i Sverige <3.

I morgon ska vi försöka hoppa.

Glömt att uppdatera

2012-05-17 @ 16:05:26
Jag har glömt att uppdatera vad vi sysslat med de senaste två dagarna, så här kommer det!

Tisdag 15.5
Fortsatte att träna på galopp lyften och rida på kortare tygel. Gick se så där, ja han lyfte bra men vill inte han ska slänga med huvudet i lyftet. Men det blåste mycket och Matti vara allmänt okoncentrerad, han fick damp i en omgång o skuttade lite upp o ner, men skärpte sig då jag blev arg, haha, sötnosen!

Onsdag 16.5

Skulle bara rida 30 min idag och fokusera på lösgörande övningar, men han var så rolig att rida så blev 45 min ridpass. Matti var framåt, känslig och mjuk. Det är såklart jobbigt nu i början att jag rider på kortare tygel då han är van att jag rider på längre, så lite var han emot o bet fast, men det blev bättre mot slutet. I skritten gick han rikigt fin, men traven tappade vi formen pga att jag inte kände jag hade riktigt kontroll på min kropp idag, hehe.

Tog några galopplyft och det gick så mycket bättre idag, långt ifrån perfekt, men så mycket bättre. :) Valde att skritta ut honom i terräng. Jag hann bli lite nervös när vi mötte en traktor med något underligt släp efter, men Matti bara kikade på den och så var det så med det, inte rädd alls.
Gammal bild från då vi hoppade i Gamla Vasa manegen 30e februari 2012


Känslan

2012-05-15 @ 12:28:36

Mamma och jag är så stolta över Matti efter dressyrtävlingen. Foto: Sara Holtkamp


Känslan när ens familj börjar tycka om det djur du älskar av hela ditt hjärta är underbart. Ingen i min familj är säsrskilt hästintresserad, förutom jag, så att se ex. hur min mamma och pappa börjar tycka mera och mera om Matti värmer mitt hjärta något otroligt. Men vem faller inte för Matti? Hans hjärta har rum för så många, och han är helt underbar. Med osäkra ryttare går allt tryggt till och med mig går det lika tryggt men där vet han att jag klarar av att han busar någon gång (även om det är ytterst sällan, men ändå).

Tycker så förbannat mycke om denna häst. <3


Hoppning

2012-05-13 @ 22:12:59
Började de 4 timmar jag spenderade i stallet (igen) med att mocka hela stallet, morsdagen till ära. När jag var klar med mockandet, råkade Sara passligt anlända till stallet. Hon skulle hoppa Dajm och jag kände mig sugen att hänga på med Matti. Jag hoppar nämligen aldrig utan övervakning ifall något skulle hända, så säkerheten först, ALLTID!

Sara hade med bananlådor som vi lade på varandra och byggde en egen "mur". Matti var rätt skeptisk till bananlådorna till en början, men sen efter lite små skutt upp o ner några gånger så gav han upp och konstaterade att de inte åt upp honom, så efter det kunde vi hoppa över muren hur bra som helst! Jag har dessutom aldrig hoppat en mur, så det var lite spännande för mig med ett special hinder. Vi hoppade också en linje och det gick riktigt bra. Jag börjar få mer smak för hoppningen, det trodde man inte va? :)

I slutet av ridpasset taggade Matti riktigt till så jag fick för första gången bromsa honom, haha. Kanske jag äntligen hittat den perfekta mängden havre till honom. För han har varit piggare och mera framåt sedan jag ökade på havren. Konstaterade annars idag också att skulle det varit någon annan häst än Matti som busade i början och var "rädd" för bananlådorna skulle jag säkert hoppat av och inte vågat hoppa alls, men Matti gör mig aldrig rädd. Kände till och med att jag skulle ha klarat av att hoppa 1 meter idag, men valde att vänta tills jag har någon som assisterar från marken. :) Men nästa gång jag hoppar ska jag ha någon att fota och filma.
Min snygga prins! Finast och goast i världen. Tillsammans klarar vi allt!


Storm..

2012-05-12 @ 17:03:28
Det blåste så grymt hårt när jag var ut till stallet i morse, så jag ville inte hoppa några hinder, vågade inte ens rida då jag var så räd att flyga bort. Matti såg ut att vara lite trött efter gårdagens träning också, så han fick ledigt idag. Men jag borstade honom fin från topp till tå och gjorde ren svansen.

Han e så fin den skrutten! <3

Galoppträningen

2012-05-12 @ 08:15:50
Eftersom jag nu tänker börja träna ordentligt på galoppen så tycker jag det är super att Lena kunde filma igår så jag riktigt får se konkret framgångarna när jag jämför galoppen i framtiden med denna filmsnutt. Jag har mycket kvar att korrigera med min ridning, men vi kan bara bli bättre från detta. :)

Träning ger färdighet!

2012-05-11 @ 22:35:22
Blev en lång dag i stallet idag igen, jag var där nästan 4 timmar!! Tiden bara flyger iväg när man är där, helt magiskt ställe!!

Hur som helst så tränade jag och Matti på galoppen och byten i galopp idag. Tanken med dagens ridpass var att försöka träna på vår kommunikation i lyften, dvs. så att han inte slänger upp huvudet i varje lyft. Lite bättre blev det mot slutet, men jag måst träna ytterligare på att vara så stilla med hand och sits, samt att ge efter i lyftet så inget blir obehagligt. Bytena i galopp fungerade helt OK från höger galopp till vänster galopp, men jag fick inte genom halv halten när vi skulle byta från vänster galopp till höger galopp så där gick det inte alls. Vi hade en bomm som hjälp, men tror jag måste ta en grovare för att få ordentligt hjälp av den. Video och bilder kommer senare ikväll eller i morgon! :)

Men utöver galoppen så var Matti pigg idag och lyssnade fint och i morgon ska vi hoppa. SKOJ! :D
Matti fick ett nytt fleece täcke till födelsedagspresent, men färgen ser inte ut så som på bild, den är finare IRL :)


He is growing up!

2012-05-10 @ 19:04:37Födelsedagsritt

2012-05-09 @ 16:54:04
I morgon har de lovat regn, regn och åter regn, så passade på att rida ut i terräng och ge Matti en mysig födelsedagsritt i förväg. Matti fyller nämligen hela 7 år i morgon, så då blir det massor med morötter och äpplen till gubben min!

Någon hade fixat vägen så delar av den var riktigtr mjuk och fin, perfekt för att trava och galoppera på. Matti tyckte det var så roligt, det tyckte jag också. Riktigt skönt var det! :)Träningsläger

2012-05-09 @ 13:46:00
Jag är säkert för sent ute, men undrar om ni vet av några bra träningsläger man skulle kunna åka på i sommar? Brukar vara i Vörå men vet inte om de har något i år, tror inte det? Vilket är synd, så tänkte man skulle kunna prova något nytt kanske?

Mina krav är
- bra tränare!!
- ca. 3 dagar
- inte allt för långt bort från Vasa
- dressyr o hopp (eller bara dressyr)Träningslägret förra sommaren i Vörå. Ett av de mest givande lägren jag varit på!The video

2012-05-08 @ 18:42:09
Haha, här kommer videon då Matti fick fnatt idag o då vi tränar på kontakten mellan oss. Är inte musiken rätt så passande, haha?! 

 

 


Busiga hästen

2012-05-08 @ 15:27:53
Idag åkte jag för omväxlingsskull ensam till stallet, så det betydder att jag och Matti hade ridplanen helt för oss själva, så vi passade på att busa lite, m.a.o. hade jag Matti lös på ridplan. Vilket underbart väder det var, hästarna njöt också av den varma solen och låg o vilade i hagen idag.

Oj så roligt Matti tyckte det var att få busa, han bara sprang o visade upp sig, snyggingen min! Sen hade jag lite Horsemanship övningar (det lilla jag tror mig kunna), och nu har jag t.o.m. fått Matti att galopperande att följa efter mig, tror jag fick det på film? Filmerna kommer i så fall upp senare idag. Det är länge sedan vi övade på kontakten mellan oss genom horsemanship, så jag blev så glad när jag såg att han fortfarande ville följa mig och lydde mig så bra fast han var lös.


Lite fler tävlingsbilder

2012-05-07 @ 14:31:57
Lånade några bilder av Sara som jag såg hon lagt upp på sin blogg från tävlingen. Jag väntar själv på att få några bilder men har inget bra tålamod, så jag lånar hennes bilder och laddar upp dem hit, för Matti är så fin så jag tycker alla måste få se dem idag, haha!

Jag vet det bara var en liten tävling i lördags, men med miin nervositet, och för att vara vår första tävlingen är jag så förbannat stolt över vår prestation tillsammans, vi är ett bra team, han och jag!

Betti, I got so happy when I read your e-mail. Thank you alot!! We hope you someday can come visit us! :) I also put a translationbar here on the blog to the left, so it's easier for you to follow how it goes for Maestro in your own language.Fotografen är alltså den fantastiske Sara Holtkamp
Hoppnings på schemat

2012-05-06 @ 23:11:19
Idag har hoppning stått på schemat! Emma ville komma med så vi red båda idag. Emma hoppade första gången Matti och jag blev så sugen att hoppa så tog några få skutt i slutet på älsklingen.

Matti tyckte det var super skoj o hade öronen fram hela tiden, rusade inte på hindrena men ville mot dem. Han är så perfekt den där hästen! Här kommer först bilder på fina Emma o Matti när de red.


Byte av ryttare!Haha, hann inte med i skutten alla gånger när Matti blev ivrig o hoppade av lite väl tidigt, hehe. Gällande hindermaterial så tager man vad man haver. :) Men nog ska de väl bli nå bättre material, bara vi får tummen ur r*va o fixar det, tss. :)Video från tävlingen

2012-05-06 @ 12:34:00

Dressyrtävling 5.5

2012-05-05 @ 16:16:00
Här kommer några bilder som mamma o Lena tog under dressyrtävlingens. Är inte Matti snygg??

Fick annars just se vad de andra ryttarna fått för resultat. Vinnaren i min klass var bara 0,5 poäng, dvs. 0,31 %, alltså inte ens en hel procent från första platsen, fanken om jag bara inte missat med ena diagonalen, eller vågat kräva mera skulle första placeringen varit vår. Men nästa gång tar vi den! :)Världens bästa häst! Nu blir det att skaffa tävlingslicens, akta er här kommer Annu o Matti!!Super duper Maestro!

2012-05-05 @ 12:23:36
Jag överlevde nervositeten! Trodde inte vi skulle placera oss bra eftersom jag var så nervös, men vi roffade åt oss andra platsen. Är super nöjd med Matti och hans prestation, han gjorde det jag bad om honom fast det blev ett litet missförstånd när vi skulle öka traven så trodde han jag bad om galopp o ville lyfta galopp, så då kom jag ur balans o vågade inte driva på ifall han skulle ta galopp igen, så där for poäng :/

Men alla missar som gjordes var ju mina så jag är så nöjd med en andra placering på vår första tävling som par. Tänk va roligt!!!

Ska överföra bilder o filmer till datorn nu så kommer det upp mera sen idag. Lånade en bild från Sara som var med o knäppte några foton. :) Väntar med spänning att se dem!Vädergudaran avskyr mig

2012-05-05 @ 06:45:00

Varför just idag av alla dagar?? Kan inte ens vädret vara på min sida när vi ska tävla?? :(


Igår gick träningen mycket bättre, Matti var mjuk o fin. Enda var att han inte hade framåtbjudningen som jag skulle vilja, men det har han aldrig haft så blir att jobba mera på det bara!

Efter träningen igår så tränade vi lastning, och blev förvånad över hur relativt fort vi fick in honom. Först tog det ca 10 min, så när han väl var inne körde vi en kort bit och lastade ut och en sista gång in, OCH då gick han in med det samma. Ni anar inte hur skönt det kändest! Så den biten känns bättre inför idag, men vädret får mig att gråta, både jag o Matti avskyr regn så får se hur det går idag.

Lova att hålla tummarna idag, fingrar och tår!! Uppdaterar hur det gick när jag kommer hem!Nervös är bara förnamnet!

2012-05-04 @ 13:01:49
Eftersom deta är första tävlingen jag deltar i sedan? Jag red vi Farmstall?? Alltså det har gått över 10 år sedan jag tävlade sist? Jag har kommit ihåg varför, jo för jag blir så grymt nervös och börjar jämföra mig med andra o förväntar mig på förhand att det skall skita sig. Jag har inte problemet att jag ska vara bäst, men vägrara att vara sämst!!

Idag kom startlistan upp och jag startar näst sist, så mina nerver kommer ju göra mig galen i morn då jag ser hur alla andra rider o börjar jämföra mig.. Okej, nu ska jag lugna mig. Ska finslipa ikväll med hjälp av min underbara tränare så får vi se hur det går i morn. Det är bara övning, det är bara övning, det är bara övning.. pff för er kanske, för mig är det allvar!!

Dumma dumma!!

2012-05-03 @ 12:37:28
Dumma, dumma regn, försvinn från lördagen, ska ju vara fint då när det är tävling!! :(
Vad tycker ni om nya designen?

2012-05-02 @ 21:53:08
Vad tycker ni om nya designen? Kanske inte aktuellt med snö, men har ätnligen fått Photoshop så jag äntligen kunde göra en header av Saras fina bilder hon tog på mig och Matti för en månad sedan.

Blev den inte ganska bra?


Bättre

2012-05-02 @ 17:27:00
Nå som tur gick det bättre idag. Matti var mjukare och lyssnade kanske aningen bättre o sadeln låg bättre på plats idag, men jag gillar inte dressyrsadeln alls, den gnuggar dessutom så pälsen är rörig nu på sistone, vilket inte alls bra. Måste följa med lite, för Matti har ju blivit rundare men han är jämn överallt så så tjock är han inte, men nog skulle han kunna vara smalare, men tror faktiskt det är ockå mera muskler han fått!

Hur som helst red jag genom hela dressyrprogrammet idag så nu har vi "klarat" det i alla fall, bara jag skulle få Matti mera framför skänkeln, funderar om jag bromsar omedvetet med sätet, för genast jag sitter ner i korttrav så får jag inte fram honom på samma sätt som då jag lättar?

Tränade att fläta manen idag också, men de blev nu kanske inte så bra idag heller, men bättre än senast, hehe.

Det kanske låter som jag skulle ha lejdon av allt, o kanske för jag skulle vilja prestera bättre, men absolut inte lejdon av Matti, NEJ! Han är min trygga punkt i livet och bästa som finns oberoende hur ridningen går! I morgon ska vi hoppa o bara ha kul! :)
Borde lugna mig

2012-05-02 @ 14:45:00
Jag vet det bara är en träningstävling o jag tar det på för stort allvar, men jag vill prestera bra, och igår då jag red Matti hade vi inte bra feelis alls, han var lite mera framåt  än sist men mjukheten var bortblåst. Garanterat berodde det på att jag var för spänd och red upp åt skogen, men om jag gör det redan nu, hur sjutsingen ska de gå på lördag??

Som tur har jag så underbar tränare, chattade med Lena L igår och hon erbjöd sig att komma o träna oss lite på fredag o om vi ville komma o peppa o hjälpa till på uppvärmningen på lördag, så är glad hon alltid är så snäll o go mot mig o Matti.

Ska åka ut nu till Matti o rida, hoppas han är mera framåt idag. Ska pröva rida med sporrar idag och se hur det funkar. Grejen med sporrar är bara att jag vågar inte använda skänkeln för jag är rädd de ska ta för mycket i. Återkommer senare hur det gick!Min snygging!RSS 2.0