Så var olyckan framme

2012-11-13 @ 18:14:00
Blev lite pinsam situation idag i stallet. Jag brukar nämligen ALLTID kolla igenom Matti för att se om han har sår osv. när jag tar in honom från hagen, men idag blev det knappt om tid eftersom hovslagaren skulle komma och slå fast hans tappsko, så jag hann bara skölja av benen ute vid diket och leda in honom i stallgången så jag tänkte jag borstar och visiterar honom efter att hovslagaren farit. Nå sen när hovslagaren var på plats och skulle börja lägga på skon säger han "Men det här benet är ju svullet!!!" och jag då bara som någon dum blondin "Aj va?!" .. Kändes så pinsamt att jag inte själv noterade svullnaden när jag spolade benen i all hast.. DUMMA MIG!!
 
Så efter att hovslagaren åkt hem kom Åsa ut och kollade lite på benet och hjälpte mig. Det visade sig vara ett litet sår som troligen kommit av en spark på Mattis knä, och det här såret har jag av någon underlig anledning inte noterat igår (jag var inte ut i söndags) och nu några dagar senare är benet mitt i allt svullet? Det kan tydligen ibland bli sådär av mindre sår om man inte upptäcker dem och smuts och bakterier slipper dit. Så vi drog bort skorven och lade kylomslag runt i 20 min och sedan lade jag ett antibakteriellt omslag på såret, och sen skulle Åsa ytterligare ikväll vara så snäll och lägg kylomslag.
 
Tur jag har Matti vid Åsa säger jag nu ännu en gång, tänk vad mycke hjälp och mer kött på benen om sådant här jag får där. Förstår bara inte hur jag kan ha missat det där igår? Matti var inte alls svullen igår och idag haltade han och var så där svullen?! Känner mig alltid lika "tummen-mitt-i-hand" när det kommer till sådant här, man vill ju inte ens öngonsten ska vara sjuk p.g.a. eget slarv som detta helt klart är. Usch vad jag skäms!
 
 
 
 

Det där lilla såret hittade vi efter att vi rivit bort hår och en liten skorv. Liten sak orsakar sådan svullnad, tänk!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sia

Sånt händer! Helu drog också på sig ett ungefär lika stort sår fast nere vi karleden tidigare i höst, de "hitta" ja också dagen efter de had hänt å de va heelt fullt me intorkad lera! Va helt säker på att de sku bli inflammerat å allt skit men som tur läkt de bra. Fick ändå ha bene lindat i hagen de första dagarna för att de int sku slipp smuts dit. Hoppas Mattis sår läker snabbt också! :)

Svar: jo nog vet jag det, men man kan ju så lätt undvika sådana där missöden så känns så slarvigt av mig. Men jag lärde mig nu att bene kan svälla av sådan där små skit sår nu då, visste jag inte förr ;)
Annu Åkers

2012-11-13 @ 20:08:45
Postat av: Sara

Men sånt händer. Tycker inte du ska "slå ner dig själv" för det. Man kan inte alltid märka allt direkt! Hoppas det blir bra snart! :)

2012-11-14 @ 11:44:09 / URL: http://www.saralene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo