Kan ni hjälpa mig?

2012-10-24 @ 11:46:00
Alltså jag skulle vilja byta luddet på mitt träns åt Matti, jag har redan köpt ludd men när jag kollade noggrannare på tränset är det ju ordentligt fast sytt (såklart!), så nu vet jag inte riktigt hur jag ska få det nya luddet dit och bort med det gamla. Är det skomakare jag skall föra tränset till och be dem sy fast det nya luddet eller måste jag köpa ny pullarträns?
 
Har ni bytt ut luddet? Det som kom med tränset ser lite sluskigt ut så vill byta o fräscha till det med nytt ludd då jag och Matti börjat ett nytt kapitel tillsammans. :)
 
 

Hur byter man ut luddet på detta träns?

Kommentarer
Postat av: Anso

Jag bytt ut ett ludd på Roynes ett träns. (märke equipe) då rev ja bara bort hede gamla åså sko man limm fast nya. va en litin läderlapp som va fastsydd som man sko limm på, fösök koll om he e så på ditt å?? brukar va ganska bra klistra så e kan ju händ e sir ut som bara 1 del på ditt å?? hoppas du föstår mitt flumm ;)

Svar: haha, jag får ta hem tränset så får du kika :P
Annu Åkers

2012-10-24 @ 20:55:48
Postat av: monica

Hej. Kanske har det löst sig för dig men till nästa gång. Ta en sprättnål och ta bort några stygn från luddsidan. Har man fått upp 1-2 stygn, sära på luddbiten och läder delen. Alltid svårast i början. Sen kan man enklare sprätta stygnen mellan lapparna. Troligen sitter fårskinnsbiten med en liten lim klutt, så du får dra bort den. Dra bort alla trådar och sitter någon hårt får du hjälpa till med "strätten". Limma sedan dit den nya i mitten så att du fixerar den. Sen kan du sy fast den runt om men du måste ha en skinnål. Använd gamla hålen i läderbiten. Om det är tätt med hål kan du använda vartannat eller som du tycker. Använd stark tråd och se till att få knutar mellan bitarna så att det inte kan ligga och skava.

2013-10-14 @ 08:20:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo