Svar på frågor

2012-10-21 @ 09:08:00
Jag har fått lite frågor nu som då som jag samlat ihop till detta inlägg en bra tid, så här kommer lite svar på de ni frågat de senaste veckorna. :) (har bara formulerat om frågorna så de ska vara kortare och detta inlägg inte super långt).
 
 
Tycker du att du skolar Matti bra?
Nå klart Matti skulle ha gått massor mer framåt om han varit hos någon duktigare ryttare, men han var inte så rå när jag började rida honom så jag hamnade att skola honom på det sättet. Vi filar på det han redan kan och försöker få det ännu bättre. Mycket basic saker.
 
Hur länge har du ridit?
Jag har ridit seriöst i kanske 7 år, men åkt häst och hållit på med hästar i 16 år regelbundet. Började som 5-åring så då red man ju inte så mycket, satt mera på och tyckte man var skitduktig så länge man var kvar på ryggen ;)
 
Är du en prylnisse med hästutrustning?
Haha, vilken fråga. När det kommer till schabraker och belindor antar jag att jag är det, kan ha hur många som helst, så när jag har sparat ihop lite så unnar jag gärna mig det istället för att shoppa vanliga kläder till mig.
 
 
 
 
Hur hög är Matti?
Den frågar har jag ofta fått.Matti borde vara melan 160-165 cm i mankhöjd.
 
Är Matti för "rå" till dig?
Nej det tycker jag inte, fast mycke basic jobbar vi fortfarande med, men det gör man med de flesta hästar inom dressyren i någon viss mån
 
Du gillar stallet du har Matti i va? Är det bästa i Vasa??
Jag älskar det! Underbara människor, alla har fötterna på jorden och låter hästarna vara hästar. Inga intriger, baktal och sådant som lätt försegår bland tjejer. Vi mår bra tillsammans där. Det är som en fristad!
 
 
 
Rider du faktiskt i alla väder?
Hoppas jag inte upprör någon nu, men regnar det och blåser mycket hoppar jag gärna över ridpasset eftersom vi inte har någon manege nära, och både jag och Matti avskyr vind o regn
 
Har du fallit av Matti någon gång, eller busar han helst?
Matti har jag fallit av en gång, det var förra vintern när han äntligen bjöd på det efterlängtade bocksprånget (hur minimalt det var och ynkligt kommenterar vi inte, då blir det bara pinsamt för mig, hehe)
Totalt har jag väl fallit av kanske 5-7 ggr, jag vet faktiskt inte. Matti är första jag fallit av de senaste 6 åren.
 
Har Matti några dåliga sidor?
Mattis bra sidor: Genomgo, klokaste hästen jag träffat, rolig filur, hjärta av guld, hög arbetsmoral, gör alltid sitt bästa, snäll med alla djur,
Mattis dåliga sidor: för matkär (tog sig ut ur boxen förra året och käkade upp 11 kg havre, jag trodde han skulle dö och grät floder!!), kan bli frustrerande ibland när han lämnat gasen i stallet (fast det beror ju mycket på mig med ridningen)
 
 
 
 
Vad har du för mål med Matti?
Mina mål är att en dag kunna samla ihop honom till piaff och passage. Men nu närmare mål är att kunna göra galoppombyten utan hjälp av hinder samt att få honom i en stadig form och FRAMFÖR skänkeln.
 
Vad är Matti rädd för?
Det är inte mycke han faktiskt är RÄDD för, men älgar, skidåkare och ljud som kommer in ifrån något, ex. skjul som han inte ser vad är. Men oftast är han uttråkad när han är "rädd" för något ;)
 
Är inte stallet rätt kallt för dig och Matti som tränar så mycket?
Matti svettas inte så lätt så han blir inte så svettig så det går bra, de gånger han blir svettig finns täcken att lägga på. Antar du menar under vintern? Men ett halvblod som fryser mycket är stallet nog för kallt åt, skall nog vara för mera håriga hästar.
 
Hur högt har du hoppat med Matti?
Med Matti vet jag inte exakta höjden jag hoppat men ca 100-105cm har jag hoppat med honom. Som på bilden nedan, det är det högsta vi hoppat tillsammans. :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo