Nästan, igen!

2012-09-16 @ 15:30:34
För det första vill jag varmt rekommendera Horse-ess. De var helt underbara tjejer som verkligen gjorde sitt bästa för att hitta en sadel åt oss, och lärde mig dessutom samtidigt mer om sadlar och visade hur man korrekt prövar ut en sadel, vad de felsta gör fel osv. De tvingade verkligen inte på mig någon sadel, utan var mycket noga med att INTE sälja något som inte passar.
 
Tyvärr kom vi ju inte hem med någon sadel eftersom det var samma problem som tidigare, alla sadlar som sitter bra när Matti står stilla eller skrittar rör sig framåt och blir i bakåtlut genast han travar.
 
Men trots att vi inte hittade sadel är jag inte ledsen, jag fick mer kunskap och förståelse varför det är så svårt att hitta till Matti sadel. Matti har ex. mindre bogblad som gör att sadeln glider fram och åker upp på manken och blir i bakåtlut, dessutom har vi prövat allt för vida sadlar åt Matti. Så de sade Matti är en klurig häst med hans byggnad att hitta sadel åt, att antagligen har han ärft det av sin arab-pappa eftersom araber är mycket svåra att hitta sadlar åt. I värsta fall så hamnar vi att specialbeställa en sadel åt Matti, men de rekommenderade att jag ändå skulle åka med Matti och kika då sadelbussen kommer nu 20.9, och höra av mig efter det så ser vi hur vi går vidare.
 
Dessutom körde jag med släp första gången själv eftersom det rent ut sagt sket sig med chaffis. Men som tur överskred inte trailern + Matti + bilen maxvikten så jag får köra  fast jag inte har "lilla e" kortet. Jessica som hjälpte oss hitta sadel lärde mig då också lite om backning när jag berättade det var första gången jag körde. Det var ju verkligen inget Jessica skulle ha behövt göra men hon satte sig i bilen och guidade mig hur jag skulle backa och svänga och ha mig för att lättast slippa ut från gården, super snällt! TUSEN TACK FÖR ALL HJÄLP TJEJER, DET VAR GULD VÄRT!!!!
 
Jo, och Matti gick in på första försökena i transporten och skötte sig exemplariskt fast det var ett nytt ställe för honom, mama is so proud!!!!
 
 

Har du sadelproblem ska du definitivt ta kontakt med Horse-ess. Bästa jag gjort so far i detta sadelträsk!

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo