Underbara häst!

2012-09-28 @ 20:54:00
Idag svängde jag in vid Agrimarket för att köpa lite Pellava men kunde bara inte motstå att köpa ett par lila benlindor då de var på erbjudande (jag vet, jag har pippi på benlindor och schabraker), så det blev en liten fredagspresent till Matti.
 
Som vanligt nu för tiden blev det att rida barbacka igen, och så red jag med Hackamoret idag igen. Hade sällskap av Lena och Idunn idag så vi skrittade fram längs vägen och red sedan dressyr på ridplan. Matti var som en dröm att rida gällande mjukheten! Vet inte om det är för att han haft både igår och idag regntäcke på sig eller om det är hackamoret som gör honom så mjuk  och härlig att rida rida. Har ni erfarenhet av Hacket får ni gärna dela med er!  Matti hänger nämligen inte alls på tyglen som han brukar, utan det är en lätt kontakt i tygeln, visst har han en tendens att falla bakom lod nu som då när han försöker slippa undan arbete, men annars mjuk och fin. Bara jag skulle få honom med vikten på bakbenen och framför skänkeln så skulle jag vara nöjd, men inte roligt att få allt gratis, så vi kämpar vidare!
 
Jag hade inget direkt mål idag med ridningen utan gjorde lite allt möjligt, hoppade ett litet kryss, galopperade, tempoväxlingar, skänkelvikningar, slutor och övergångar. Busade runt och hade roligt med andra ord. Imorgon ska vi bort från ridplanen och ut i terräng!
 
Lena filmade lite när jag red, fast det hann bli lite mörkt så syns inte sååå bra. Men den filmen kommer senare, tar en stund att klippa ihop det.
 
 
 
 
 
 
Bus

Kommentarer
Postat av: Emma

Oj, nu kom jag på att jag kanske sku måst kom å hämt bort min hjälm ur ditt skåp! :D Antar att de e ganska onödigt att den ligger där å tar plats, även om den inte precis e så jättestor.. ;)

Svar: Jaa de e din hjälm? jag har funtsa vems de e. Men de är nog där. kan ju iof. ta den till stan nu då jag vet vems den är, haha! Bor du på samma ställe ännu? Kan ju fast ta in den till stan i morn då. :)
Annu Åkers

2012-09-28 @ 21:03:37
Postat av: Emma

haha, joo den e no min! :D Oj de sku va jättesnällt, å jo, bor nog fortfarande på samma ställe. Så om du tar den ti brändö imoron så kan du ju höra av dej! :)

Svar: så gör vi! :)
Annu Åkers

2012-09-28 @ 21:14:28
Postat av: Anonym

En sak som jag i alla fall vet, är att man definitivt INTE skall hoppa barbacka med hackamore. De behövs bara en knyck i tyglarna, för att i värsta fall knäcka nosryggen på hästen. I normala fall borde det inte hända, men man vet aldrig när det misslyckas, och man råkar bli och hänga i tyglarna. Har hänt en del hästar. På många hästar syns det också vitt hår, p.g.a. för hårt tryck och stoppad blodtillförsel. Trycket på hästens nosrygg är betydligt större än känslan vi har i handen när vi rider med "hacket" p.g.a. hävstångseffekten som uppstår när man tar i tyglarna, även vid minimala halvhalter.

Fastän jag vet att du är en mjuk och rättvis ryttare, rekommenderar jag inte användning av hackamore, och definitivt inte vid barbacka ridning.

Att din häst nu känns mjuk, beror antagligen mest på att hackamore är ett väldigt starkt och effektivt "bett", som hästar gärna smiter undan försiktigt med att kröka på nacken.

Och detta skriver jag absolut inte för att "bråka" med dig, utan tvärtom att hjälpa dig att det inte bara skulle hända din häst. Hoppas du förstår vad jag menar.

Svar: Alla åsikter och erfarenheter är välkomna :)
Annu Åkers

2012-09-29 @ 21:05:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo