Årsresumé, april-juni

2013-12-27 @ 10:27:05
APRIL
 
 
 
April var en annan fartfylld månade. Denna månad blev det många terrängrundor, både i människorsällskap, hundsällskap och hästsällskap! :)
 
 
 
 
Vi kunde fräsa på ute på stora ridplanen då underlaget var så bra! Matti tyckte om det eftersom det var så långa sträckor man kunde fräsa fram i galopp på!
 
Vi utforskade nya terränger både till fots och uppe på hästryggen!
 
  
 
 
Matti hade tråkigt en natt och hade dragit genom gallret in täcket och rivit sönder fodret på sitt utetäcke.. Gissa som kände sig överlycklig när hon kom till stallet den dagen?? :)
 
 
 
Juulia fortsatte hoppa Matti nu som då och det gick bara bättre och bättre vart eftersom de hittade rätta knappar och lärde känna varandra bättre! De hoppade banor och specialhinder och man märkte hur bra det var för Matti att ha någon på ryggen som inte var rädd för hoppningen, för mitt i allt fick han ibland ett riktigt fint sug mot hindrena!
 
 
 
Sedan kom min andra systerson till stallet en dag och hjälpte mig att ta in Matti och borsta honom från topp till tå!
 
 
 
MAJ
 
 
Mattis kondition började bli bättre och han orkade bättre och ridningenbörjade gå bättre igen! Jag red lektioner för Lena Lahti och hon hjälpte oss något enormt!
 
 
 
 
Vi fick nya terrängkompisar och sedan goda vänner, Johanna och Pasa. Matti och Pasa boundade genast de såg varandra :) Vi hann med många roliga terrängrundor!!
 
 
 
 
Jag och Linn kämpade vidare med våra hästar och hjälpte varandra med att kommentera den andras ridning när vi red samtidigt! Något som verkligen uppskattades.Vi körde mycket bommar och försökte hitta ett bra tempo i galoppen
 
 
 
 
Matti hann fylla år och snälla Suvi och henns dotter var med paket till Matti, medan jag hade "bakat" en tårta och sjöng för Matti i hagen för att skämma bort 8-åringen min!
 
 
 
 
 
Sedan blev det även en hel del bus i manegen tillsammans! Vi var fortfarande få hästar i stallet och lyx med så mycket tillgång till en manege och många ensamma kvalitetsstunder i stallet och manegen!
 
 
 
 
Men det tråkigaste var väl när jag i början av månaden fick veta jag hade en stressfraktur i foten och fick lov att rida utan stigbyglar en längre period framöver! Jag var ganska deppad och grät då jag var rädd hur detta nu skulle påverka Mattis motionering!
 
 
 
PowerCupen kom igång och Matti och Juulia placerade sig på en andra plats bland tjejerna som deltog från föreningens sida efter dressyrdelen och hoppdelen var ridna, och klarade med andra ord första kvalet. Ni kan ju bara ana hur fantastiskt stolt jag var över båda två!!
 
 
 
 
Matti och Robin fick busa en sista gång innan de skildes åt för sommaren eftersom Robin och Linn åkte ner till Helsingfors över sommaren.
 
 
 
 
En eftermiddag då det var riktigt varma temperaturer ute red ett glatt gäng iväg ut i terräng. Oj så roligt vi hade!!
 
 
 
 
Matti blev offer för kameran och fick stå och posera i skogen! :) En av mina favoritbilderpå Matti
 
 
 
 
Sedan kom regionala hopptävlingarna som var en del av PowerCupen, men tyvärr tog tävlingsnerverna över ochd e kvalade sig inte vidare utan vägrade ut sig. MEN de gjorde båda ändå en bra insats och jag är så stolt över båda då det var deras första regionala hopptävling!
 
 
 
 
JUNI
 
 
 
Vi tog och packade in hästarna i transporten en dag och inspekterade nya terränger i Kvevlax så där spontant en dag.
 
 
 
 
Frakturen i foten begränsade en ganska mycket, men en liten kort promenad gjorde vi ändå nu som då.
 
 
 
 
Jag mentaltränade Matti och hade en session med presenningar  både på marken och på hästen. Sedan tog vi några promenader lösa i skogen också!
 
 
 
 
P.g.a. foten så blev det så såklart utan stigbyglar ett bra tag, men då fick jag någon snilleblixt och tyckte att det var dags att komma över hopprädslan och hoppa utan stigbyglar.. Att se mig rida i crocs blev också vardag och en vanlig syn i stallet. Både i terräng och på ridbanan.
 
 
 
 
Matti fick motionera sig själv ganska mycket så att han skulle få så varierat som möjligt. Vilket visade sig vara det bästa valet jag kunde göra. Matti var så full av liv cóch lycklig och han fick leka med flera olika hästar den här perioden på ridplanen eftersom han är så snäll och andra hästägare också ville låta sina hästar leka med en snäll häst. :)
 
 
 
 
Jag deltog även i min första hopptävling, 60cm & 70cm som var en övnignstävling.. utan stigbyglar. Mitt hjärta bultade så fruktansvärt hårt och jag var så nervös, MEN vi placerade oss till och med när de slog ihop alla klasser så vi kom på en 5e placering, det ni! Det trodde inte jag heller! :)
 
 
 
 
Vi sökte hoppsadlar och körde norrut och plockade upp sadel efter sadel och inget passade.. Jag blev frustread för flera och kände mig gråtfärdig flera gånger då inget ville passa!!
 
 
 
 
 
Vi hade också ett lite annorlunda photoshoot med Sofia i stallet efter att vi fått en idé om att det skulle vara roligt med en wester-fotografering, sagt och gjort. :)
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Fina bilder:-)

2013-12-27 @ 14:23:49 / URL: http://stealinxx.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo