Årsresumé januari-mars

2013-12-26 @ 10:47:00
JANUARI
 
År 2013 började ganska bra för oss. Även om Mattis sår på benet fotfarande var infekterat och åter en antibiotikakur var på så var allt ändå på bättringsvägen och jag fick börja skritta Matti igen samtidigt som vi äntligen fick vår efterlängtade sadel som vi väntat på sedan september!!!
 
 
 
Men det fanns ändå flera sår att sköta om på Matti eftersom av någon underlig anledning hade han ganska så stor klumpighetsfaktor och skadade sig mest hela tiden!! Så vardagen såg ut som följande, putsa sår, kyla ben + sår, putsa sår, linda om såren, natta Matti. Denna period fick Matti gå ensam i hagen eftersom det blev för vilda lekar i hagen med hans bästa kompis när han hade som ordination att inte göra annat än skritta och ta det lite lugnt.
 
Men i slutete av januari fick vi också börja packa våra väskor och bege oss ut på nya äventyr, eftersom vi skulle byta stall till ett som låg närmare mig, nämligen Vasa Hubertus som är just där var vi nu befinner oss!
 
 
 
 
 
FEBRUARI
 
 
Flytten gick bra och jag var så nervös över hur jag skulle bli bemött i det nya stallet. Jag har inte spenderat så mycekt tid i större stall så det skulle bli spännande att se hur både jag och Matti skulle reagera. Men allt gick över förväntan!! Alla var så snälla och goa mot oss och vi fick mycket mera hjälp än jag hade hoppats på!
 
 
 
 
Nu var det bara att lägga igång Matti igen, bygga upp muskler och få bort hömagen, något som skulle ta 6 månader innan han var i toppform igen. MEn vi hade inte bråttom, vi njöt bara av tiden tillsammans och möjligheterna till att få rida i en manege!!
 
Både jag och Matti fick många nya och härliga vänner som jag säkerligen annars aldrig skulle ha träffat, det kändes så fantastiskt att få spendera mycket av sin tid med både hästar och människor som man bryr sig om! En lottovinst nästan.
 
 
 
Sen blev det att fundera ut hur jag skulle träna Matti, eftersom vi nu var tillbaka till nästan noll med kondition och styrka efter hansinfektion och inflammation i benet. Men efter att min tränare nu kunde träna oss bättre hjälpte Lena Lahti oss att komma igång igen med träningen, och Matti försökte sitt bästa även om det var mycket tungt den vintern och våren!
 
 
 
 
 
 
MARS
 
 
Jag hade fixat tävlingslicens åt mig och deltog i årets första tävling, eller övnignstävling inom dressyr var vi inte placerade oss men jag var ändå helt nöjd med prestationen eftersom jag mått grymt illa av nervositet.
 
Vi började även utnyttja hoppdagarna som fanns i stallet och började träna med lite hinder och bommar. Jag var helt kass på dett och Matti hade inte riktigt styrka alla gånger, men bättre blev det allt eftersom!
 
 
 
 
Sedan så kom även min fina syster från Sverige hem och hälsade på med min älskade systerson. Matti som tycker om barn stod så snällt stilla så att lille S skulle få prova sitta på hästryggen!
 
Jag lovade även Juulia att få delta med Matti under sommarens powercup för juniorer och hon fick börja hoppa Matti ca 1 gång i veckan under övervakning av tränare. Juulia hade modet till hoppningen som jag saknade, så det gjorde gott för Matti att inte bromsas av ryttarens osäkerhet inom hoppningen eftersom han själv är så grön på det.
 
 
 
 
Vi hann även med ett litet photoshoot tillsmamans med Sofia Hongell och det blev ett super mysigt photoshoot och personliga bilder tycker jag. Mattis busighet kom fram samtidigt som hans fina lynne!! Bilderna hör till några av mina favoritbilder på mig och Matti!
 
 
 
 
Så blev det såklart flera terrängrundor i sällskap av Linn och Robin som nu även var våra mycket goda vänner. Robin och Matti hade börjat få gå i hagen tillsammans och Linn visade mig runt på alla terrängvägar hon luskat ut.
 
De 3 första vintermånaderna på år 2013 var med andra ord mycket trevliga!! I morgon får ni se en återblick från april, maj och juni-månad!
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh va fina vinterbilder! Bild nr 5 är helt fantastisk =)

2013-12-26 @ 12:14:29 / URL: http://sunnyday.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo