BESÖK HOS VETERINÄREN, IGEN

2013-12-11 @ 13:12:00
Idag e både jag och kissen min sjuk, även denna gång Ludde. För min del är det ett rivjärn i halsen som bråkar och för Ludde är det blod i urinen och troligtvis uringvägsinfektion IGEN! 
 
Jag blir så uppgiven, hur kan han ha det igen? Det har ju inte ens gått 2 månader sedan vi senast hade denna rambambula?! Fick ingen akut tid idag till veterinären vi brukar gå till så vi ska prova en annan idag eftersom vi fick akut tid till dem redan idag kl 16. Så det gäller bara att vänta till att klockan är slagen och springa och jaga Ludde med en gröpt släv för att försöka få ett urinprov. Hittills har jag inte fått något urinprov eftersom det bara kommit några få droppar. Stackars hjärtat mitt då han måste ha så där ont!
 
 
han känns så apatisk idag och det är betydligt värre idag än igår!! 
 
 
Säkert 100-ade gången jag googlar om urinvägsinfektioner på katter och börjar tro Ludde har något av följande..
Felin idiopatisk cystit – FIC
Felin idiopatisk cystit (FIC) innebär att en inflammation uppstått i blåsväggen. Detta kan vara lokalt utlöst (p.g.a. en retning i blåsan) eller centralt utlöst (p.g.a. stress). Det är viktigt att utreda grundorsaken till FIC, det vill säga om den med medicinsk eller psykisk.
En katt med FIC kissar lite och ofta, många gånger blodblandad urin. Katten skriker ofta i samband med urinering och kan kissa på flera olika ställen.
Behandlingen görs med glukosaminglykaner (Cystease) och antiinflammatorisk medicin (Metacam). Vid stressutlöst FIC används feromoner (Feliway) och vid svåra fall även antidepressiva medel (Saroten) för att sänka kattens stress. Det är även viktigt att öka kattens vattenintag.
ELLER
FUS – feline urologic syndrome / FLUTD – feline lower urinary tract disease
FUS eller FLUTD innebär att katten har urinvägsproblem med eller utan urinstopp. Stoppet beror på kristaller, celler och/eller proteiner i urinen. Kattens koncentrerade urin bidrar till stenar och om katten dricker dåligt förvärras situationen.
Även om problemen kan förekomma hos unga djur är den drabbade katten oftast en kastrerad, överviktig, äldre hane som lever inomhus. Det är ovanligt att en katt får FLUTD för första gången när den är äldre 10 år.
  
Kan det vara julgranen som han stressat upp sig på och fått urinvägsinfektion av?? Ludde är ju så känslig för allt

Kommentarer
Postat av: Miia Nybacka

Finns ju ett preparat som heter Cystid som man
kan ge kontinuerligt åt katter med FUS.
Vad äter Ludde vanligtvis för foder?

Svar: han äter helt vanligt friskis som också den andra katten äter av . Vi ska göra en helundersökning efter nyåret så får vi se då om vi måste ha specialfoder eller vad vi ska göra och om felet är sykiskt elle fysiskt på Ludde.
Annu Åkers

2013-12-12 @ 11:16:00 / URL: http://sambucamolinari.blogg.se/
Postat av: Miia Nybacka

Är lite förvånad att de inte redan rekommenderat foderbyte åt honom. Det var nog ngt av det första som gjordes vid Losvika då jag jobbade där. Royal Canin Urinary S/O dry är ett riktigt bra foder för katter med urinbesvär/FUS. Kan köpas endast hos vet (och på zooplus.fi,billigare där) och kostar en del men det gör ju veträkningarna också...
http://www.royalcanin.ca/index.php/Veterinary-Products/Feline-Nutrition/Veterinary-Therapeutic-Formulas/Urinary-S-O-Dry

Men bra om de ska göra en helundersökning.

Svar: jag tror de väntar tills helundersökningen, för jag hörde nog de nämna det där sinsemellan men så sade de till mig o rekommenderade helundersökning först. :)
Annu Åkers

2013-12-13 @ 07:32:04 / URL: http://sambucamolinari.blogg.se/
Postat av: Carina

Hade samma problem med min katt. Han hade inte urinsten utan ngn typ av urinvägsinfektion.Nu när han fick det på nytt så är han på en cystaid kur o det verkar hjälpa,Cystaid får du från apoteket receptfritt eller direkt från västkustens.Foderbyte var inte aktuellt ännu.lite svårare också när man har flere katter.Lycka till !

2013-12-15 @ 22:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo