Gårdagens dressyrpass

2013-12-20 @ 07:18:40
Igår var jag till Solfmanegen med Soffi och Zebbe. Det var en sådan rolig överraskning då hon frågade om man ville hänga på, jag menar man tar ju alla tillfällen man bara kan när någon erbjuder en transportplats med till manegen i detta äckelväder!
 
Matti gick in på första försöket trots att mellanväggen var kvar denna gång och det var ny transport. Det var inte heller några som helst problem att Matti fick resa med en helt främmande häst, Zebbe, till manegen. Soffi har ju hingstväggen i transporten också, så på det sättet hade de inte så mycket kontakt med varandra under själva färden heller. 
 
Själva ridpasset, jaa-a vad ska man säga? Det gick sämst på länge. Eller jag vet inte ändå om det var kanske sämst, men det var sådan kommunikationsproblem för oss idag. I somras fick jag inte Matti att vilja lyfta galopp i dressyrtävlingen, nu ber Matti om galopp upp i luften för allt jag ber honom om. Sitter jag ner i korttrav och bara vill samla honom bjuder han på galopp, vill jag göra en skänkelvikning bjuder han gladeligen på galopp. Idag gjorde han bästa galopplyftet hittills till höger utan att jag helst bad om det. Han har fått pippi på galopplyften nu så han vill göra det hela tiden. Men eftersom jag inte bad om det fick jag ju bryta av hela tiden så samtidigt som han gjorde ibland fina lyft så var det ju inte det jag ville. Så i mitten av passet bad jag om ett lyft bara för att det skulle komma när JAG bad om det på riktigt, och han tog ett helt ok lyft. 
 
Det som kanske var roligast var att jag kunde göra en sluta i galopp på ena långsidan. Visst är formen inte hundra på Matti i skolorna och den inte är den snyggaste, men en sluta var det och jag blev skit glad och slängde lång tygel när han bara hade fortsatt i slutat på långsidan.
 
MEN, nu kommer jag variera mycket mera under ridpasset att han ska gå FRAM, FRAM, FRAAM eftersom jag tror jag fokuserat för mycket på samlingar nu på Matti eftersom han tror varenda jäkla samling ska följas upp av galopp så han försöker så och lägger så fint vikten mera på bakbenen och tar sina lyft från stillastående och lättar ganska rejält med framtassarna, MEN det är ju itne det jag vill ha. Så i morgon ska jag fokusera ännu mera på att ändra formen låg och lång, kort och upp, och farten i traven, för idag blev det nästan soppa av allt.. ;) Inte trodde jag det skulle vara sådär svårt att bara få Matti att trava?! Jag fick ju börja ställa honom utåt i hörnen och vara extra noga att göra så lite med skänkeln, för genast jag lade den emot så blev det galopp..
 
Efter ridpasst fick Matti och Zebbe hälsa lite mera på varandra, och gulle Zebbe börjar slicka på Matti i ansiktet!! Soffi försökte få foton på det (för övrigt hon som fotat då jag rider), men Zebbe hann sluta innan kameran var framme.. Sötnosarna våra!
 
 
 Matti fick åter en gång se ut som en liten ponny bredvid snygga dressyrhästen Zebbe, hehe, nog tycker jag min Matti e lika fin för det!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo