Luftigt dressyrpass

2013-12-14 @ 16:23:28
Igår var vi då till manegen på morgonen och det gick riktigt bra! Vi började med att låta hästarna vara hästar och busa av sig, och vad de njöt. Både Matti och Robin sprang genast till andra ändan av manegen och rullade sig, gång på gång, på gång, på gång. Det var så roligt att se hur de njöt! Roligast är att se hur de läser av varandra så bra, en blick, en snabb snurr med svansen osv. och den andra läser av och ger mer andrum eller så tar de galopprace till andra ändan av manegen. Gulle-pluttarna våra!
 
Efter att de fått busa ca 15 så blev det att föröka borsta av lort-pollarna våra och göra dem i ordning till ridningen. Igår fick jag i glaoppen en hel halv cirkel med bra luftiga gaoppsteg så jag nöjde mig där i vänster varvet. Till höger fokuserade jag endast på själva lyften från både en sluta i skritt och trav och det kom flera helt bra lyft. Matti är ännu fortfarande mycket svag till höger, men man ser ändå stor skillnad på dessa två månader. I slutet blev jag tyvärr för ivirg och tog de där 2 extra lyften som inte skulle ha behövts så Matti blir så trött att han visade genom att skutta och ha sig att det räckte, så för att inte lämna dålig smak efter lyften, så tog vi ett enklare lyft så han fick bara galoppera utan krav och så slutade vi sedan.
 
I traven koncentrerade jag mig enbart på att försöka hitta min sits och lite böja och ställa Matti, vissa steg när jag red en slut på den stora volten i båda kortändorna så fick jag till sitsen, men när jag bara åker så klarar ajg inte av att sitta ostört, men övning, övning, övning! Jag inbillar mig i alla fall att min underskänkel blivit liite mera still, så hoppeligen kommer resten då också så småning om!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Åhhh roligt med ridhus! :D <3

2013-12-14 @ 21:03:46 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo