Personlighets test på Matti

2013-12-11 @ 10:08:59
Blev inspirerad av att göra detta personlighetstest på Matti efter att jag kikat in på Paulinas blogg. Jag tycker om att göra personlighetstester på mig själv och nu då Matti, man hamnar att tänka till lite och fokusera ordentligt på hur man är som person och hanterar olika situationer.
 
Tycker ni mina val verkar stämma överens med hur jag beskrivit Matti här på bloggen?
 
 
Enligt de här testet är Matti en Extrovert Left-brained utågende från dessa egenskaper:
- passligt Energisk (han är kanske inte det på ett sådant sätt att han är det hela tdien, men man kan lätt få honom att tända till och då blir helt överlycklig och vill busa, springa och göra vad som helst)
- mycket Charmig (många tycker Matti är så söt och han charmar lätt till sig uppmärksamhet av tränare, åskådare och människor som rör sig runt om i stallet)
- mycket Lekfull (Matti leker gärna med både hästar och människor om han får chansen. Kanske inte varje dag i hagen, men får han upp andan så kan de gå ganska vilt till i människors ögon, hehe)
- vanligt Bossig (förr var Matti inte gärna boss i hagen, men på sistone har han blivit säkrare och vem som är ledarhästen mellan Robin och Matti ändrar beroende på situation vilket är fint att se)
- Milt Hyper allert (Händer det något på gården, eller hör han något när vi är i terräng lystrar han ganska fort, höjer huvudet och spetsar öronen. Mycket sällan gör han något mera än det, men Matti vill hålla kolla på omgivningen)
- Milt Flyktinstinkter/rädd av sig (Om det är araben i sig eller vad det är men för plötsliga intryck hoppar gärna Matti till men sen är det fine efter det, så något överdrivet rädd ch flyktig är han inte, men det är en häst vi pratar om och han har de egenskaperna så långt inrotade så vid plötsliga ljud eller intryck så får han ett ryck av att flytta på sig)
- Milt Mat fokuserad (Matti älskar mat och vid inlärning har detta varit en bra belöningsmetod eftersom han bättre kan släppa andra faktorer som sker runtomkring honom och fokuserar på vad jag ber honom om)
 
 
Av det andra testet kunde jag konstatera det jag redan från tidigare konstaterat att Matti är en mycket fin allround häst. Han kan prestera och man kan lita på honom. Egenskaper som gjort honom till en fin allroundhäst är bl.a.
 
Mycket:
- Lär sig snabbt
- Smart
- Lekfull
- Pålitlig
- Förlåtande
- Bounding (kommer inte på det svenska ordet)
- Underkastar sig lätt (mig i alla fall)
- Lydig
 
Ganska:
- Klipsk
- Lugn
- Atletisk
- Energisk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo