Sadelutprovning

2013-12-08 @ 11:38:21
Igår kom då som sagt tjejerna ut från Horse-Ess till stallet för att kolla lite sadlar åt oss. I stallet var det 5 hästar som behövde hjälp av tjejerna,  3 av dem som skulle ha ny sadel och 2 av dem som ville tjejerna skulle kika om den egen sadel faktiskt sitter bra.
 
Jag tycker det är så otroligt viktigt att en sadelutrprovare är sakkunnig och att de faktiskt säljer sadlar som passar och inte enbart tänker på pengarna och säljer lite vad som heslt! Även denna gång gjorde Horse-Ess tjejernea Jessica och Nina mig absolut inte besviken. I lugn och ro kände de under och på salarna, kollade hästens byggnad noggrant, lät tjejerna provrida i sadlarna osv. De ger ett professionellt intryck och att de vet vad de prtar om eftersom de gärna förklarar när något sitter fel och man själv får komma och känna. Nu råkade inte alla hitta en sadel, men del fick mera märken att söka efter och råd påvägen hurudan sadel som passar just deras häst så det var inte bortkastat ändå!
 
 
 
Igår fick jag dessutom lära mera om hästar med ryggproblem, och hur man kan se på deras kropp saker som kan höra ihop med själva ömmande  ryggen, och det var riktigt intressant! Nu är jag ju en sådan som frågar mycket och själv vill vara med och kika och klämma när de provade sadlar för att lära mig så mycket jag kan. En häst t.ex. var tydligt ojämnt byggd och jag ställde mig bakom hästen för att själv få se det och Jessica och Nina förklarade hur man kan lösa problemet på olika sätt trots tydlig ojämnhet på sidorna. Jag tycker ju om att lära mig och anser att man aldrig är fullärd, så människor som gladeligen delar med sig av sin kunskap tycker jag är fantastiskt mycket om!
 
Till min lycka nu då om vi ska skriva lite om Matti, så passade vår dressyrsadel bra ännu, och om han bygger mera muskler kommer den sitta ännu mera som en smäck. Det känns skönt att ha någon att känna på sadeln då jag ändå snart ridit med den i 1 år, och så tycker jag att om man inte är en guru självpå sadlar så tycker jag att man ska kolla upp sadeln sin någolunda regelbundet, för om man tränar aktivt ändrar hästarna i formen ändå en hel del och sadeln behöver inte passa efter ett år. Det som gjorde mig som hästägare såklart mest glad var när tjejerna kommenterade att Matti ändrat i kroppsbyggnaden från då de senast såg honom och hade fin överlinje. Alltid roligt att höra sådant av människor man ser upp till. :)
 
När de väl skulle åka iväg så blev det en lång pratstund om allt från himmel till jord gällande hästar på gårdsplanen och jag måste då säga vilka vettiga tjejer de där är. Vi delade så mycket lika åsikter gällande mycket så det var hur trevligt (och kallt, hehe) som helst att stå där ute och prata! Mitt i allt hade det gått 6 timmar sedan jag kommit till stallet och jag trodde klockan var runt kl 19 då jag gick in i stallet igen, men nej den var 21:10, uups. Tack tjejer för det givande besöket!! :)
 
 
 
Matti funderade var hans mat var när jag kom in så sent, de andra hästarna hade blivit matade redan, men jag trodde aldrig klockan skulle ha rusat iväg så där fort när man stod där ute och pratade. Så jag gosade lite extra med killen min som förlåt för att han fick kvällsgröten sist av alla <3

Kommentarer
Postat av: Emilia

Hur blev det med hoppsadeln..? :)

2013-12-08 @ 16:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo