The video + pics

2013-12-08 @ 21:22:00
Jaa-a nu är jag hemma och kan uppdatera lite bättre. Jag är så nöjd med dagen, men först tänkte det överhuvudtaget inte alls bli någon resa till manegen eftersom Johannas transport hade fått punktering, och exakt hur lite luft det var i ringen märkte vi först när båda hästarna redan var lastade och full vikt var på hjulen. Så det var bara att lasta av igen, och vara tacksam över att man är uppstallad i ett så pass stort stall så man kan hyra transport av andra snälla rara tjejer i stallet! Men det kom ju bara en extra gång att få träna lastning med Matti då, och till min stora glädje gick Matti på i både Johannas transport och den lånade tranpsorten på första försöket utan problem!! På hemvägen tror jag det var mörkret som ställde till problem eftersom Matti kom in på tredje försöket först (men ändå på under 2 minuter) eftersom det inte fanns någon lampa inne i transporten så blev det i hästens ögon som att gå in i en mörk bur kan jag tänka mig. Men efter att jag breddade på mellanväggen gick Matti in genast på tredje försöket.
 
 
Är han inte för söt på sista bilden?? Grisen min!
 
 
Ridningen gick som sagt bra. Galoppen är jag mest nöjd med eftersom jag för första gången fick Matti mera upp i själva lyftet till höger galopp och mera på bakbenen, tidigare har han inte orkat och jag har varit tvungen att ta ett "vanligt" sämre lyft och jobba extra på ihopsamlingen istället i själva galoppen, men idag kom våra första luftigare lyft, så ni kan ju gissa om jag är salig! Det är så roligt att se på videon och att man själv faktiskt kan se vår utveckling vi gjort det senaste året, det värmer hjärtat att jag har en häst som kämpar så för mig och förlåter mig gång på gång då jag gör fel! Matti är bäst!
 
I traven kändes Matti taktfast och lättare framtill, och stundvis bar han sig själv riktigt fint. I själva galopplyften struntar jag i formen eftersom jag vill bara få Matti att lyfta uppåt och inte falla in i galoppen, så formen kommer med tiden tänker jag. Till vänster började jag jobba på en sluta på volt med jag till höger ännu fokuserar på att få bättre tramp och stundvis ett litet sluta steg, vilket jag fick. Speciellt när jag ska lyfta till höger galopp ser man riktigt hur Matti väntar på vad jag ska be honom om och lyfter så fint på bakbenen och väntar på vart han ska lägga dem. Finaste hästen min!
 
Videon är från slutet av ridpasset och jag kände Matti var lite trött, så det är inte bäst vad han gick under ridpasset, men ändå stor skillnad! Håller ni inte med? :)
 
 
 
Självklart är det mycket arbete kvar för att få galoppen rätt-taktig och luftig helatiden, men vi tar oss stegvis ramåt hela tiden. Tack Johanna för det fenomenala sällskapet och för att du gjorde det möjligt att över huvudtaget åka till manegen!! <3

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Vad fina ni är! <3

2013-12-08 @ 23:41:28 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: anso

he finns no en lampo fram i transportin ;)

Svar: ska man koppla den skillt? för då vi koppla till bilen lyste inget?
Annu Åkers

2013-12-09 @ 18:16:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo