Slutet gott, allting gott

2013-12-22 @ 10:32:00
I förrgår red vi ut i terräng i sällskap av Ansu på Tepa och Linn på Robin. Först hade jag tänkt rida barbacka och i grimma, men något sade mig jag skulle slänga på sadel och träns idag, och tur var väl det, annars skulle jag väl ha legat på marken under terrängrundan, hehe..
 
 
 
Allt började bra tills vi skulle rida under alskatvägen genom tunneln, Matti och Robin har gjort detta förr utan problem, men Tepa hade aldrig gått igenom en tunnel förr, så när Robin och Mattis hovar ekade mot asfalten i tunneln dampade Tepa som var sist och kutade iväg så Matti och Robin började också kuta iväg genom tunneln när de såg Tepa komma galopperades bakom dem p.g.a. rädsla/obehag. Självklart var det obehagligt för Tepa att första gången rida igenom tunneln då vi var 3 hästar och det då kom ganska hårt ekande ljud av 12 hovar, men när vi kom ut ur tunneln fick vi nog stopp på hästarna och alla var okej och ingen häst hade inte trampat på sig, så vi fortsatte rundan utan några problem.
 
När vi skulle rida igenom tunneln igen så ledde Ansu Tepa och det gick mycket bättre, men då märkte jag Matti var ganska så skeptisk, säkert då det blev sådan fartfylld färd genom tunneln 20 min tidigare, och betydligt högre decibel-nivå då 3 hästar galopperar på asfalt i en ekande tunnel än när vi tidigare skirttat lugnt i sällskap av endast en annan häst. Så nu när vi gick igenom tunneln trippade Matti fram i trav och jag kände att han spände sig. Det många skulle ha gjort här är säkert ta ännu kortare tyglar och hålla in Matti då han trippade och spände sig, men det vet jag skulle göra honom ännu mera spänd och han skulle säkert gått ännu hårdare, så jag gjorde det man måste göra för att lugna Matti, jag gav längre tygel och killade honom vid manken, eftersom det är SÅ man måste göra när Matti är osäker, för när tygeln blivit lngre och jag kliat några sekunder lugnande vid manken lugnade han sig och bara skrittade fort istället för att småtrava. Man måste bara känna sin häst i sådana där situationer, med Matti måste man göra lite tvärtommed än vad man spontant kanske skulle göra, hehe.
 
Men slutet gott allting gott. På hemvägen kunde vi till och med trava lite där isen hade smält bort på skogsvägen, och det tyckte Matti var så kul då han fick vara ledarhästen och travade med långa hurtiga travsteg, antagligen överlycklig att få göra något annat en enbart skritta i terräng.. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

åååh mysigt! Förresten hur "träffade" du Matti? ^^

Svar: tack vare en annons jag hade uppe för skojs skull på nätet om att jag söker foderhäst :)Sedan tog ägaren kontakt och jag provred och jag hade Matti på foder ett år innan jag köpte honom :)
Annu Åkers

2013-12-22 @ 13:48:25 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

sv; aha vad roligt! :3

2013-12-22 @ 19:10:56 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo