En sen visit

2013-02-06 @ 20:42:56
Ikväll blev det en senare visit till stallet. Eftersom jag vill ta det lite lugnare nu i början med Matti tänkte jag försöka hålla två dagar ridning 1 dag vila elelr longering, två dagar ridning osv.
 
Så idag belv det då longering som stod på schemat. Matti var så enormt söt när jag kom till stallet, han omfamnade nästan mig genom att tryck sin stora lurviga ansikte i famnen på en som om han ville krama en, älsklingen min.
 
Borstade om snutten min och gick iväg till ridplanen för att longera honom lite, men mörkrädd som han är var det mer spännande att vara på den stora ridplanen när det var mörkt än när det är ljust, så han kyttade lite i hörnen och elstolpen var lite läskig så den skrittade/travade man lite snabbare förbi.
 
Eftersom jag vet jag inte kan få Matti helt trött genom enbart longering lade jag till lite markarbete och hade honom att backa på kommando, komma emot mig och gå skänkelvikning. Skänkelvikningen var lite svår i början men efter någon minut snajjade han det galant! I morgon ska vi rida igen, kanske vi ska prova rida på ute ridplanen då?
 
 
Haha, ser inte bara Matti för taggad ut på första bilden. Jaa-a inte är han stressad fast det är stort stall i alla fall! :)
 
 
 
 Konstaterade jag får börja fota Matti ur myrperspektiv för att han ske se stor ut igen ;) Idag när hästen "Lillon" gick förbi boxen kände mig sig nog liten, för det stoet är allt annat än liten.
Bus

Kommentarer
Postat av: Hanna

Har ni flyttat till Hubertus? Kul! Då kanske man ser er när man är där å tränar då å då. :)

Svar: jo vi flyttade dit nu i helgen så att det skulle vara närmare för oss och så vi skulle a bättre träningsmöjligheter då jag inte äger någon transport eller har lilla e kortet ännu :P
Annu Åkers

2013-02-06 @ 20:58:40 / URL: http://dayswithh.wordpress.com
Postat av: Anna

Hej Annu! Jag gillar verkligen din blogg även om jag inte brukar kommentera. Du som bor i Vasa kanske har koll på vilka hemsidor som österbottningar använder för att hitta medryttare eller medryttarhäst, eller brukar det gå bara genom kontakter? Det var många år sedan jag bodde i Vasa så några hästkontakter har jag tyvärr inte...

Svar: Hej! Så kul att läsa! :)Hördu både och. Jag har fått medryttarhästar genom kontakter och att jag lagt ut annonser. Men om du lägger ut en annons rekommenderar jag att du bifogar (på ex. findit, eller gruppen "hästloppis" på FB) bilder när du rider, så får okända en kort inblick i din nivå samt ett ansikte på dig så känns det lättare för en okänd att höra av sig! :)
Annar vet jag att i stora stall är det tacksamt med någon som hjälper till, ex. ut och promenerar med hästarna då ägare inte hinner osv. så då när ägaren fått förtroende för skötaren brukar de ofta få börja rida sen också.
Nu vet jag inte vilken nivå du är på, men duktiga ryttare brukar ha lättare att hitta medryttarhästar och inte behöva betala för att rida eftersom de hjälper till att ta dem framåt, men har du haft paus eller mera åt nybörjar håller vill de flesta ha runt 10 euro per gång du rider deras häst.
Lycka till, hoppas du hittar en trevlig heppa att rida! :)
Annu Åkers

2013-02-06 @ 22:18:53
Postat av: Anna

Tack så mycket för ditt svar och dina tips! Jag är 25 och på nånstans mellan lätt A och medelsvår nivå beroende på häst, så jag hoppas kunna hitta nån instressant bara jag når ut till rätt ägare (och om min flytt till Vasa blir verklighet vill säga...)

Svar: Då skulle jag rekommendera att du lägger upp en annons på findit.fi, och skriver kort din kunskapsnivå och vad du är villig att göra med hästen, hur långt du är villig att köra osv. Se så bifogar du någon bild när du rider en häst/hästar riktigt snyggt! :)
Så gjorde då jag sökte medryttarhäst och jag fick många svar. Så det var bara att välja, det var så jag började rida hästen Ramell (som blev slutliga jag valde). :) Sen rekommenderar jag också att du hör dig för med andra hästbekanta om de vet av någon. Annars kan du skicka ett mejl till mig med samma info och någon bild då du rider så kan jag lägga ut din "annons" på bloggen också om du vill! :)

Fingers crossed att du hittar en heppa!
Annu Åkers

2013-02-07 @ 12:14:00
Postat av: Julia

Hur hög är han? :)

Svar: Matti är 162 cm i mankhöjd ;) men jag e så lång o han så tjock så han ser ännu mindre ut ;)
Annu Åkers

2013-02-07 @ 12:47:00 / URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo