Fördomar = okunskap

2013-02-09 @ 15:50:00
Visst har alla fördomar ibland, det hör väl till antar jag, men jag kan handen på hjärtat säga att trots jag har ibland fördomar så låter jag inte det påverka hur jag ger något/någon en chans.
 
Vad svamlar jag om nu tänker ni säkert, men jag ska förklara. Jag har hört och läst att några av er har så  fördomar mot Vasa Hubertus, och jag hade nog någon fördom själv innan jag fick en bättre inblick om stallet. Det gemensamma dragen jag noterat hos de som kommenterar negativt om Vasa Hubertus är att de flesta är bara antagande, det finns ingen grund i påståendena. Jag har fått frågor om stallet och hur jag trivs där flera gånger nu, så tänkte berätta lite hur det ligger till.
 
Jag hade en fördom mot Vasa Hubertus för några år sedan. Jag trodde att det var många som lite snobbiga, och att alla duktiga ryttare såg en på oss "vanliga" ryttare. Känner ni igen er?? Av någon underlig anledning tror de flesta detta?? Men så är verkligen inte fallet!! Ryttare kan rida i mjuksibyxor utan att någon kollar snett.. Alla är super snälla och goa, bryr sig om sina hästar, alla är på lite olika nivåer inom ridningen, vissa är super duktiga och man tänker bara "WOW!" när man ser dem rida, medan andra helt vanliga hobby ryttare.
 
Hästarna får gå minst 6 timmar i hagen per dag, och de hästar som går tillsammans ute i hagen är oftast ute längre och ägaren hämtar in dem själv på kvällen. Visst är hagarna mindre än vid Helsingby (men så stora hagar har inte många stall!!!), men jag är ändå positivt överraskad, de kan busa och kuta omkring i hagen hur bra som helst, så SÅ små är de inte, inte de hagar var de går flera i alla fall. :)
 
Boxen är större än den Matti stod vid tidigare och jestas vilken spånbädd, Matti som jag nämnt tidigare rullar omkring där och ligger och sover, så han stortrivs. Sen är stämningen i stallet behaglig, det går lugnt till och trots att det är s.k. "rusning" mellan kl 17-19 så blir det aldrig galet i stallet, ljudnivån hålls passlig och hästarna är lugna och vissa sover t.o.m., så det säger ju en hel del! So far måste jag säga jag är så nöjd, och allt varit över förväntan!
 
Jag har ju inte varit i stallet mer än en vecka, så säkert kommer jag så småning om se vad som fungerar och ej, jag menar inget stall är perfekt, det finns alltid något som kunde förbättras på alla ställen. Eller jo, en sak irriterar jag mig på, haha, stallgången. Jag har ju inte varit på ett stort stall så har inte behövt uppleva hur fort stallgången blir smutsig då man går in och ut med hästarna ut boxen, DET stör jag mig på och sopar ofta stallgången på Mattis sida. Men så där annars slopa fördomarna, det är super bra gäng i stallet och de har hjälpt mig nu i början utan att någon har suckat när jag frågat något osv. De som läst bloggen en bra tid vet ju att jag värderar Mattis välbefinnande högt, och Matti mår riktigt fint där, annars skulle jag väl inte skriva så gott om stället. Jag kan efter en vecka bara rekommendera stallet varmt!
 
 Här på bilderna är stallet fint fixat eftersom duktiga stallmästaren Ansu varit i farten!!
 
Det finns passligt med sadelhängare utanför boxen så man kan placera sadeln där när man sadlar på/av
 
Mellan gången mellan de 4 olika delarna i stallet och ryttarmas lilla krypin med våra skåp
 
"andra" sidans
 
"andra" sidans andra del
 
Här kan man bl.a. gå ut med hästen ur stallet och här är också spolspiltan (hö färdigt till hästarna)

Kommentarer
Postat av: Julia

Det låter ju super!

2013-02-09 @ 17:59:11 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Sofia

Måste bara fråga att hur mycket måste du betala per månad (behöver inte berätta om du int vill) och vad ingår i det? :)

Svar: i hyran ingår allt, flera olika fodersorter (mineraler, progress, havre hel, havre krossad, silage, torrhö och något till men minns inte vad ;) , in och utsläpp, på o av med täcke + ev skydd i hagen, manege, boxen mockad varje dag med ordentligt spån, matning 3 eller var de 4 ggr /dag? :) Riktigt lyx, och FASTA RUTINER, man noterar genast hästarna är så nöjda när allt sker på klockslaget nästan. :)
Annu Åkers

2013-02-09 @ 18:55:54 / URL: http://sofia-everythingispossible.blogspot.fi/
Postat av: Ansi

Kraftfoder 3 ggr/dag, hö 4 ggr/dag

Svar: okej, haha bra jag har koll ;)
Annu Åkers

2013-02-09 @ 20:32:30 / URL: http://ansii.blogg.se
Postat av: Daniela

Sedär, jag bor också i Vasa :D har dock ingen egen pålle, men letar häst att rida i Vasaområdet. Hubertus låter ju som ett nice ställe, pratar de alls svenska där? :D

Svar: jodå det är kanske 50/50 om int fler som pratar svenska :)
Annu Åkers

2013-02-11 @ 07:35:08 / URL: http://danielasfoto.blogg.se
Postat av: Jenny

Hubertus har ju ändrat mycke på senaste tiden.
Har inte så mycket erfarenhet av hubertus, men då jag gick i skolan i gamla vasa och skulle komma på ridlektion till hubertus, fick vi mocka 2-3 boxar var + ta in hästarna, ta av täcken och allt, det tyckte inte jag om för vi var ju bara där fö ridlektion och inte en massa annat, det hade vi ju redan gjort i skolan. Men annars tyckte jag att Hubertus var ett trevligt ställe :)

Svar: jonå nu e de ju ingen ridskola där utan bara privathästar så lite annat! :)
Annu Åkers

2013-02-16 @ 22:31:12 / URL: http://jennykatariina.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo