Första ridlektionen på 6 mån

2013-02-14 @ 19:16:00
Jaa-a, då har man avklarat första ridlektionen på 6 månader, vändagen till ära. Om jag ska vara helt ärligt så skäms jag lite, för jag trodde inte jag börjat slarva så där mycket och lagt på mig ovanor inom ridningen. I skritten så höll jag för mycke emot med handen och sen så har jag inte nära på ridit Matti i varje steg.
 
I början av lektionen så gick huvudet i övervarv, men sen var efter under lektionen kom jag bättre in i tankebanorna och ridningen i sin tur började fungera lite bättre. Visst är det en lång väg tillbaka, men vi har ju påbörjat resan nu i alla fall.
 
Vi tränade att få Matti lätt framtill, och nu på ett nytt sätt eftersom gamla inte gav så mycket resultat. Tidigare har vi försökt rida honom riktigt rund, mjuk och låg och där efter plockat upp honom när han mjuknat till, men det har inte hjälpt så mycke, så nu försöker vi ett nytt sätt var jag istället ska påminna honom att det inte är ok att hänga på handen trots att han är i en högre form genom att skaka snabbt med den tygel han hänger mer på för att genast det blir lätt kontakt ge efter som belöning. Sen så har ju Matti kort hals så det försvårar ju ytterligare en korrekt form för honom om inte ryttaren klarar av att rida ihop hästskrället.
 
Vi gjorde en hel del öppnor var jag skulle få mer aktivitet i bakbenen och hjälpa Matti hitta en bra form. Stundvis sprang han som en giraff och stundvis såg han faktiskt riktigt trevlig ut och kändes för någon sekund riktigt toppen, men lika fort som känslan var YES, blev den NOUUU!!! Men så är det ..
 
Så summa av kardemumma är att jag måste vara så noggrann med mig själv att vara tydlig, MJUK i handen, bort med skänkeln när den inte behövs och våga kräva lite mera utav Matti. I början a lektionen kände jag mig mest frustrerad av allting och lite ledsen då inget fungerade, men i slutet när jag och Matti började prata mera samma språk så kändes allt bättre och det var en stor skillnad från början av passet till slutet. Så vi har redan bokat in till nästa torsdag igen för att vi ska bättre komma igång.
 
Tack Lena för en toppen lektion igen!!
 
Jag fotade Ansu och Tepa när de red före min lektion, så Ansu fotade i sin tur lite mig och Matti i början av lektionen innan hon fick rusa. Så bilderna är från första halvan av ridpasset. Ofta mellan varven såg det ut som på första bilden eftersom jag hade sjukt svårt att hålla en jämn och korrekt form på Matti eftersom han hade en tendens att hänga på bettet idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jess

Jag tycker ni ser jättefina ut!

Svar: tack, men bilder är bara någon bårkdelssekund och jag delar ju bara med mig av de bästa, hehe ;)
Annu Åkers

2013-02-14 @ 19:51:02 / URL: http://www.ettstyckevitt.ratata.fi
Postat av: Julia

Kul med bilder! Bara nyfiken, blir han inte svettig av all päls när du rider? :) Tänker såna här lite hårdare pass.

Svar: jo han blir nog, men ändå inte genom blt, för Matti svettas inte så lätt. men såklart nu när han ite har bsta kondisen och har så där mycket päls och dessutomr dis i manege så visst svettas, lite.
Annu Åkers

2013-02-15 @ 00:29:12 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Emilia

De kan ju inte alltid gå bra, bara att kämpa på och försöka göra det bättre nästa gång! Fast visserligen tycker jag nog att de ser superbra ut på bilder :D

2013-02-16 @ 10:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo