Matti blir mobbad

2013-02-07 @ 17:46:00
Blev lite ledsen för Mattis skull ikväll när jag kom till stallet, fick nämligen via ett telefonsamtal veta att Matti blir lite utfryst i hagen och står i ett hörn största delen av tiden i hagen för en häst låter inte honom helt in i flocken, och jag som trodde det gick så bra!
 
MEN till min glädje råkade Mattis ena "boxgrannes" ägare vara på plats och jag nämnde Mattis situation, och hon sade med det samma vi kan pröva om Matti fungerade med hennes häst, sagt och gjort! De fick snusa på varandra och sedan gick vi ut till en ledig hage och släppte loss dem.
 
Det ironiska var att jag berättat om hur Matti brukar busa och stegra sig och kuta omkring som en annan idiot av ren glädje när han leker, men så var inte fallet ikväll för Matti utan snarare hur hästen Robin betedde sig.. Han kutade runt som någon annan kalv på grönbete och Matti stod helt chockad i mitten av hagen och tittade på. När Robin sprungit av sig kom han fram till Matti och hälsade och de började genast tycka om varandra.
 
Vi lämnade hästarna ensamma en stund och gick in och värmde oss. Sen när de varit ute kanske 30 min gick vi och tittade till dem och de såg så nöjda ut. När vi kom in i stallet såg jag att Robin varit framme och skött om Matti i pälsen för det var lite dregel här som där kring manken. Så nu får vi bara hoppas det går att fixa med hagarna så dessa två kan gå tillsammans istället så inte Matti blir utfryst och tvingas hållas i ett hörn för att inte bli iväg jagad. Gulle vännen min!
 
I morgon ska vi rida ut i terräng också, just med Robin och hans ägare Linn. Ska bli riktigt spännande och roligt! :)
 
 
Bus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo