Mindre glad häst

2013-01-26 @ 12:39:00
Haha, alltså idag blev nog Matti så sur på mig när jag kom och tog honom ur hagen just precis när lunch-höet kom, killen min sprang för första gången bort från mig, haha.
 
Idag lånade jag annars av en i stallets gelépad att ha under sadeln och nu satt sadeln nästan som gjuten, den kanske rörde sig 0,5-1 cm framåt men sadeln började aldrig ligga och trycka på bogbladet så nu känns det bra på sadelfronten!! Problem solved :)
 
Men till ridpasset nu då. Jag skrittade bara idag ännu. Förskte rida öppnor, slutor och skänkelvikningar som helatiden böt håll för att få Matti att vakna till lite och bli lite mera uppåt i formen. Först gick det helt ok, men i slutet på det 30 min passet så kortade jag upp tyglarna ganska ordentligt så Matti skulle komma mer upp i formen och det blev super tungt! Matti blev hängig på bettet och trögare, så jag började göra många bakdelsvängningar, 90 graders svängar, 30 graders och 180 graders svängningar.
 
Matti blev märkbart lättare i hand men han visade tydligt att det var tungt eftersom han slarvade med bakbenen och sen ibland så började han tendensera att skutta för mycket uppåt så jag fick bli ännu tydligare och lugnare i svängarna så att han inte skulle stressa upp sig, och då jag fick en ordentlig bakdelsvängning med bra energi, mjukhet följt av energiska steg framåt så avslutade jag och Matti var hur nöjd som helst!
 
Har så bra feelis efter dagen då sadeln börjar lösa sig, såret blir bättre och jag kan rida. Nu ska vi bara sikta framåt!! :)
 
Perus "sitta på häst"-bild, men hade ingen som fotade idag.
 
Det ser ut som sadeln hamnat för långt på bilden, men den ljuger lite, men hehe Mattis mage kan jag tyvärr inte säga det samma om, tyvärr... ;)
 
Mamas baby bo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo