Stubben Genesis C.L

2013-01-06 @ 16:39:00
Nåja, äntligen kan jag skriva, "Gott folk, nu har jag en sadel!", i alla fall nästan.. Saken är det att den satt riktigt bra när vi sadlat och medan jag skrittade, men när jag travade lite så gled den liite fram (ca 1 cm för långt fram), MEN den blev inte i bakåtlut som alla andra sadlar blivit, MEN jag red utan stigbyglar och det gör ju att man i traven "knuffar" sadeln lite framåt med sätet när man följer med travrörelserna.
 
Så vad blev det utav detta nu då? Jo, jag ska ha sadeln på prov i 2-3 veckor och skritta mest för att "rida in den". Jag ska vara noga med att sadeln inte ska få glida framåt medan jag skrittar, gör den det ska jag hoppa av och sadla om för att sedan hoppa upp igen och fortsätta. Detta för att sadeln ska formar sig rätt efter Mattis rygg. Jag hamnar också att rida utan schabrak nu i början av samma orska, så jag får vänta lite till med outfitbilderna, hehe. Jag som hade varit så excited och färdigt planerat några outfits, men de får vänta någon vecka ännu.
 
 
 
 
Jag kände med det samma då jag satt mig ner i sadeln att den var bästa vi haft hittills. Jag fick Matti för första gången lika "lätt" som då jag rider barbacka att söka sig i rundare och mer avslappnad form med sadel. Jag har ju alltid tyckt han går bättre då jag rider barbacka, men nu var det ingen skillnad. Mattis ägare i Estland berättade att man noterar på Matti genast en sadel ligger bra eller dåligt, och nu fick jag känna den känslan, han var mer framåt än han brukar, mjukare och gav ärligare efter. Sadeln var annars super skönt att sitta i också, jag kände jag fick bra stöd för skänkeln när jag satt ner i korttrav även då jag ökade traven och klarade bättre av att ha ett stadigt överliv. Men nu när jag ridit i den idag och är ovan att rida med sadel krampar det lite i mina skinkor, hehe!
 
Tjejerna kollade min hoppsadel också, och som jag gissat så satt den inte bra, den var till och med sämre än jag trott. Nu i efterhand inser jag ju att jag inte skulle kanske ha bordat köpa med den heller då jag köpte Matti, men man lär sig nya saker hela tiden. För stunden så löser jag hoppsadelproblemet med tjock fårskinnspadd och tjockt schabrak, och eftersom det är så sällan jag använder mig av den borde Mattis rygg inte ta skada menade dem. Så på det sättet kanske jag hinner skramla ihop mera pengar så jag kan köpa en hoppsadel som verkligen passar i sommar eller till hösten??
 
De är nog så bra de där tjejerna på Horse-Ess, jag har fullt förtroende för dem och känner absolut inte de försöker lura en till att köpa en sadel som inte passar (jag får ju ha min på prov nu i 2-3 veckor för att se om den passar till 100% eftersom Matti har så knepig byggnad). Så jag rekommenderar att om ni söker sadel till er häst ska ni ta kontakt med dem, de hjälper att hitta den rätta sadeln till din häst, och ifall de inte skulle råka ha en sadel i sin butik så hjälper de dig att hitta en någon annanstans ifrån. Jag skulle aldrig hittat en sadel åt Matti tror jag om det inte vore för de två tjejerna. Sen har de en bra butik på gården också var de säljer allt man behöver till ridning och hästhållning ifall man inte söker sadel så är det ändå värt att ge Horse-Ess ett besök!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo