It finally felt great!

2013-07-04 @ 07:22:11
Igår måste det ha varit bästa träningen på länge! Förutom vädret som var toppen så kändes det som jag hittade känslan vi var ute efter.
 
Vi började på "lilla" ridplanen med att göra skänkelvikningar och aktivera bakdelen på Matti i trav och galopp. I traven fick jag ganska bra känsla och i höger galopp fick jag Matti att trampa ordentligt under sig och komma mera upp i galoppen och ihop något steg alltid nu som då, medan höger galoppen var mycket svårare! Men övning, övning, övning!!
 
Efter skänkelvikningarna gick vi till manegen för att ha tillgång av speglarna. Följande uppgift var att fortsätta aktivera bakdelen men att få honom kvick fram och tillbaka samtidigt som han skulle behålla formen. Först tappade vi mjukheten i varje halt och igångsättning, men ibland kom det riktiga bra övergångar från trav till halt och halt till galopp. Det är mycket träning kvar där, men övning ger färdighet.
 
Till sist övade vi på att rida en lång diagonal med aktivitet i bakbenen följt av en bra halt. Det var inte lätt alls, vi kurvade lite här och där emellanåt, och halten blev ibland bra ibland inte, så de måste jag verkligen öva på inför kommande tävlingar! Men det som var bäst med hela lektionen var att mitt i allt så var Matti så lätt framtill, jag hade kontakt till munnen men i flera steg var han lätt på hand och hängde inte på bettet över huvudtaget!! Helt fantastiskt, vi börjar få det att fungera allt mer nu, sakta men säkert! :)
 
Sofia fotade lite då vi värmde upp i början av lektionen, så det är de fotonen ni får se här under. Lite synd känns det att det aldrig är någon på plats då det går bra och fotar eller filmar just då, men nästa gång ska jag be någon filma hela lektionen, eller snuttar av den i alla fall. Frivilliga redan nu, hehe?? :)
 

Kommentarer
Postat av: Cessi

Åj vad jag gillar bild 1 + 3 :) Ser bra ut!

2013-07-05 @ 08:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo