När olyckan är framme

2013-07-13 @ 21:52:00
Nej, varken jag eller Matti har inte skadat oss, och jag tänker inte skriva något destu mer detaljerat om vad som hänt ikväll för att respektera ryttaren som skadade sig. Men jag tänker istället skriva hur viktigt det är med att tänka på säkerheten när man rider. Nu hade ryttaren som åkte iväg med ambulans ikväll inte gjort något fel, så det är aboslut inte kritik till denne utan händelsen fick mig bara att tänka till.
 
Kom snälla rara vänner ihåg att använda hjälm då ni rider. Hjälmen är en sådan billig livsförsäkring. Du kan omöjligt i ett fall alltid kontrollera hur du landar och skydda din skalle, så om du slår i skallen ordentligt kan det vara tack och adjö till det liv du känner till. Även du rider den snällaste hästen som finns kan den snubbla och göra en kullerbytta framåt så du faller av och hästen landar på dig eller liknande. Man vet ALDRIG vad som kan hända under ett ridpass. Jag använder ALLTID ridhjälm när jag rider, det är sådan billig livsföräkring
 

 
 
Samma sak gäller då du ska rida ut, hoppa eller liknande använd alltid ridhjälm och gärna säkerhetsväst. Jag medger jag slarvat några gånger när jag ridit ut med att använda säkerhetsväst, men som tur har inget hänt då, MEN det vet man aldrig. Landar du på en sten, stubbe eller hinder så skyddar den dina inre organ och revben något mera än att vara utan! Säkerhetsväst är bra till ha, skit att vara utan!
 
Sen om du rider ut i terräng, rid inte ut ensam om du inte meddelat vart du rider. Jag predikar ändå nog oftast om att man aldrig ska rida inte ut ensam i terräng, för sker en olycka tar det bra mycket längre innan hjälp är på plats, eller helst hittar dig. Jag har den principen med Matti att jag aldrig rider ut ensam, fast jag vet jag skulle kunna göra på Matti eftersom han är så bra terränghäst, men är olyckan framme så då ligger du där du landat ett bra tag! Så rid ut med en kompis eller var extra noga med att meddela någon vid stallet vart du rider och ca. hur länge du kan tänkas vara borta!! Det behöver inte vara att hästen är busig som är orsak till att du faller av, hästen kan även här snubbla, fastna eller liknande som gör att du faller av. Då igen, då ligger du där och kan inget annat än invänta hjälp som ingen kan garantera när den kommer, för du vet inte på förhand om du är vid medvetande när du ligger på marken, så det är inte sagt du kan ringa efter hjälp.
 
 
 
 
Nu ska man inte gå och tänka hela tiden på vad som KAN hända, då vågar man inte göra någonting i livet, men istället kan man använda enkla hjälpmedel för att undvika större skador, så om olyckan sker 1 av de där 100 gånger så skadar du dig inte allvarligt! Så tänk alltid på säkerheten älskade läsare, olyckan är så lätt framme när vi har med stora vackra djur att göra. Vi måste komm ihåg att ingen häst är bombsäker och de är flyktdjur och tänker inte som oss, så saker och ting händer. Många gånger då man faller av så skadar vi inte ens oss mer än få blåmärken, men så kommer det där fallet 1 på 100 som vi skadar oss på, och då är det inte kul om vi inte tänkt på säkerheten innan!
 
Tänk på det! <3

Kommentarer
Postat av: Sara

Bra skrivet Annu :)

Svar: tack vännen!
Annu Åkers

2013-07-14 @ 09:07:31 / URL: http://www.saralene.blogg.se
Postat av: Daniela

Superbra inlägg. Rider ju allti samma runda me Vertti, ramlade av en gång i skogen och jag vrickade foten så kunde inte gå, mobilen hade ju förstås slut på batteri passligt nog, så där låg jag i skogen en halvtimme då innan en uppskärrad hästägare hittade mig och typ grät av lättnad då hästen kommit hem utan ryttare och inga samtal gick fram heller... som tur var fick ju allt ett happy ending :)
Oj va ja babblar på här haha, oops!

Svar: tack. Ja fyy då, det är inte roligt när olyckan är framme!
Annu Åkers

2013-07-15 @ 09:42:49 / URL: http://danielasfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo