Horsemanship

2013-06-02 @ 22:58:00
 
Ni vet redan jag är mycket förtjust i horsemanship och skulle gärna vilja ha någon som instruerar mig och Matti, men då alla de kurserna är så dyra så det har blivit på egen hand vi lärt oss 
 
Jag klippte ihop snuttar från den lååånga filmen då vi var ute och gick i skogen med Matti här om dagen. Även om det är små snuttar som är ihopklippta så gick Matti fritt hela tiden. Ibland tog han någon super snabb matpaus (tog tag i gräset medan han gick), men fortsatte sen att följa efter mig genast efter att han tagit en tugga.
 
Varför jag intresserar mig av Horsemanship är för att jag tycker det är fantastiskt att man kan vinna ett så stort och vilt djurs förtroende, och att hästen kan ge så mycket kärlek, och den fina respekt och tilliten du får från hästen när den själv väljer att följa efter just DIG, även om hästen skulle kunna springa vart som helst eller stanna och äta i flera minuter. DET är en mäktig känsla och det är DEN känslan som gjort jag blivit intresserad av Horsemanship.

Kommentarer
Postat av: AnnaK

Vad fina ni är! är du inte rädd att han ska dra i väg om han blir rädd för nånting, eller finns det inget farligt längs vägen?

Svar: Tack snälla! jo visst finns det i bakhuvudet, därför har jag grimskaftet runt halsen, MEN jag vill han ska lita på mig och jag litar på honom, jag vill han ska vilja följa efter mig av egen vilja och känna mig som sin starka punkt. Vi har nog mött på "farliga" saker men då har jag hållit stundvis i grimskaftet runt halsen. Tilliten ska gå båda vägen och för att få det måste man våga lita på varandra och därför låter jag honom gå lös. :)
Annu Åkers

2013-06-03 @ 15:44:30
Postat av: anna

http://www.findit.fi/sve/search/462727.htm

:) Far !! Låter ju riktigt intressant!

Svar: jag funderade på det förra året, kanske man skulle prova, skulle ju vara riktigt roligt :D
Annu Åkers

2013-06-03 @ 19:12:18
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Hur gjorde du för att få honom att lita på dig sådär och få honom att framförallt inte stanna och beta istället? :)

Svar: Jag började på ridplanen. Genast han började äta manade jag på honom så till sist räckte det med att jag gick emot honom så höjde han huvudet och fokuserade på mig vad jag ville han skulle göra. Tid och tålamod löser det mesta! :)
Annu Åkers

2013-06-06 @ 23:33:12 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

sv; åh vad kul! Kan du inte lägga upp videor och instruktioner på hur ni tränar horsemanship? :)

Svar: alltså inte är jag någon gud på detta, jag lär mig samtidigt som jag gör med Matti. Men säkert ska jag kunna tipsa om något någon gång, bara jag får med någon att filma :)
Annu Åkers

2013-06-07 @ 20:41:09 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

sv; ja gör det :) alla har ju olika sätt så att säga, och det funkar ju för dig och matti så det kanske funkar för andra också :)

2013-06-07 @ 21:05:29 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo