Tävlingsmomentet

2013-03-11 @ 08:22:04
Nåja, nu kan jag skriva lite om vår tävlingsinsats. I det stora hela är jag mycket nöjd eftersom det var vår andra tävling och jag är fortfarande så grön med detta tävlande, så prio ett är fortfarande att komma ihåg banan, så jag glömde att rida igenom varje steg i programmet många gånger!
 
Vi fick då alltså 60,4 % och jag klarade målet som var att komma över 60 %, alltså vi landade på en 6e plats av 16 deltagande och de 4 bästa fick rosett. Vi fick fem stycken 7or så det är super, men jag gjorde en hel del missar i programmet som jag skulle ha kunnat göra bättre, det var helt enkelt nervositeten som tog över. 
 
I uppvärmningen var Matti rätt nervös av sig när vi kom in i manegen, så alla människor och domarbordet var ganska skrämmande, speciellt domarbordet, det tog ett tag innan han klarade av att gå förbi i alla gångarter utan att hoppa till sidan, så som tur klarade vi av att rida genom dressyrprogrammet utan några skutt framför domarbordet! Det trista var bara att Matti kändes pigg och fin i uppvärmningen och lyssnade bra på skänkeln framåt, men när vi skulle rida programmet dog motorn en aning och hela Matti kändes trög.. 
 
Jag red vägarna i programmet ganska dåligt. Bågarna in mot mitten från långsidan red jag inte fullt ut till rätta bokstäver så där drogs poäng av. Sen var jag inte alls bra på att förbereda inför övergångar och halter vilket domaren poängterade med sina poäng. Bäst poäng fick vi av skritten och traven (7or i båda). Galoppen drog ner poäng vilket jag visste på förhand eftersom det är hans sämsta gångart och vi har mycket arbete att göra där när han inte ännu orkar bära sig i den och den inte riktigt rullar på fint. 
 
Men lite surt är det att nästan alla 5or vi fick är mina missar, inget som Matti gjort fel eller busade med, men så är det. Jag behöver mera träning så jag lär mig att rida ett program och faktiskt rida det och inte bara styra från punkt till punkt. Jag är ändå helt super nöjd med dagen och den har varit lärorik. Jag inväntar min regiionallicens så ska vi nog boka in några tävlingar i sommar! :) Tack Sophia för att du agerade lite assistent till mig med kläderna o och filtar!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo