Värsta hurtiga dagen!

2013-03-13 @ 21:59:00
Idag har jag varit igång riktigt ordentligt, så jag är riktigt mör i kroppen. Först blev det ett hårt pass på gymmet var jag tränade armarna, sen cyklade jag till stallet (som gjorde att jag kände hur sjuka låren var efter gårdagens ben-träning på gymmet) och sedan red jag Tepa och hade Matti att springa lös all extra energi på ridplan.
 
Jag red Ansus häst Tepa idag igen eftersom stackars Ansu fortfarande är sjuk. Idag gick ridningen och kommunikationen mycket bättre mellan mig och Tepa, han blev i princip mjuk med det samma jag hoppat upp och var helt trevlig att rida. Det är så nyttigt att rida andra hästar ibland, för på Tepa är det så fruktansvärt viktigt att man är stark i bålen när han börja sträta emot, eftersom om du ger efter så fortsätter han, men om du bara håller handen kvar och sätet (utan att börja dra i munnen) så ger han sig snabbt och märker det är behagligare att samarbeta, eftersom det är han själv som orsakar det obekväma då han drar huvudet högt upp och långt ifrån handen. Jag skall rida honom ännu i morgon, så då ska jag fokusera på sidvärtes då mjukheten var så mycket bättre idag.
 
Här nere kommer en kort snutt från då jag red honom idag. Små knyckar får han då jag tappar stadigheten och han börjar sträta emot. Han är ganska så känslig på det sättet, för man får inte göra något extra med handen för då slänger han upp huvudet och svankar med hel ryggen ordentligt. Så bra träning för mig då han visar på sekunden när man gjort fel som ryttare! :)
 
 
Tepa kändes rätt stor då han är över 1,70 i mankhöjd (tror jag), i jämförelse med lilla Matti på 1,62
 
 
 
Ganska så super dålig övergång där i slutet, haha, men i morgon ska jag träna på dem med utan att han strätar emot genast. Tar en stund innan man hittar Tepa-knapparna när man är så inkörd på Matti-knapparna 
 
 
Matti fick springa lös idag, först på ridplanen, men då han blev lite väl vild gick vi till manegen eftersom jag var rädd han skulle hoppa över staketet, hehe. Lillbusen min! Det blev ingen terräng idag eftersom Linn fick jobba i stallet då Ansu var sjuk, så därför fick han springa lös och vi hade lite kort horsemanship så han fick nolla hjärnan lite! :)
 
 
 
Bus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo