Ordentligt nerdrogad häst

2013-05-22 @ 20:48:00
Idag blev det verkligen en hästdos lugnande åt Matti inför hans raspning, det gavs antagligen en stor dos eftersom det var många hästar som skulle raspas tänderna på, och veterinären avverkade dem en efter en från listan så det var tvunget att vara långverkande dos. Innan Matti blev nerdrogad så löslongerade jag skrutten i manegen lite så han skulle hinna röra på sig något idag, men hela han verkade trött, och hade inte riktigt någon energi att springa av, så han nöjde sig med att stå och hänga med mig framför spegeln, hehe!
 
Efter att Matti fått sitt lugnande tänkte gulle vännen falla ett tag när han var som mest drogad, men han löste problemet med sina ostadiga ben genom att luta sitt huvudet platt mot väggen för att stöda upp sig. Älskligen min, jag tyckte det såg så hemskt ut när han var så groggyg. Dessutom började han svettas kring öron och hals efter att lugnandet började tappa sin effekt så jag svampade av honom lite. Tydligen kan det vara en bieffekt vissa hästar upplever av lugnandet? Har ni varit med om detta? Som tur gav det med sig till kvällen.
 
Men sprutan gick bra och raspningen (nåja, han var ju nerdrogad). Veterinären hittade några små taggar in i munnen som var vassa och kunde påverka ridningen, så jag blev rekommenderad att nu en tid framöver raspa hans tänder var 6:e månad för att få taggarna under kontroll och så att man hoppeligen senare kanske endast behöver raspa 1 ggr/år.
 
Det ska bli spännande att se nu då om Matti känns annorlunda att rida nu några dagarna fram över. I morgon ska Juulia rida hopplektion med Matti inför Helena igen. Senast hon red Matti var på tävlingen förra veckan, så i morgon ska det slipas på det som inte fungerade sist så allt sitter inför söndagens tävlingar.
 
 

Älskade vännen då!

Kommentarer
Postat av: Sara

Nåmen gullevännen Matti! <3 Stackaren :)

Svar: visst <3
Annu Åkers

2013-05-22 @ 23:20:45 / URL: http://www.saralene.blogg.se
Postat av: Sofia

Vilken veterinär hade ni ut? :)

Svar: en kvinna skulle ha sin häst raspad av Anne Niemi och undrade om fler skulle bli raspade så passade på att hänga med. :)
Annu Åkers

2013-05-23 @ 08:39:14
Postat av: Daniela

Naw, vilken söt Matti :)) ska å fota på tävlingen på söndag, wihoo :-D

Svar: va kul. kan du skicka bilder på Matti och juulia ifall du fångar dem på bild? :) jag ska också fota där, men kan hända du fångar bättre stunder o i bättre vinklar än mig :)
Annu Åkers

2013-05-23 @ 10:05:28 / URL: http://danielasfoto.blogg.se
Postat av: daniela

Sv: jodå, om dom fastnar på bild ska ja definitivt skick lite bilder :D

2013-05-23 @ 22:54:28 / URL: http://danielasfoto.blogg.se
Postat av: Miia

Alla hästar reagerar olika på lugnande,min Sam som du vet är en ganska stor kille blir jättelallig av 0,5 ml domosedan,till skillnad från min förra häst som knappt regerade på 1 ml domosedan! Det ges ju efter hästens vikt men som med människor behöver en del mer och en del mindre :)
Jo,många hästar börjar svettas när de fått lugnade.

Svar: nåmen va skönt att höra. Matti återställde sig nog sen efter en dag, men man blev ju lite orolig när han svettade så grymt :(
Annu Åkers

2013-05-29 @ 08:06:13 / URL: http://sambucamolinari.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo