Natural Horsemanship

2013-10-03 @ 20:31:00
Idag var det ledigt från ridningen för mig och Matti, han hade ändå gått tre ordentliga dressyrpass på ridplanen så idag stod NH-träning på schemat istället.
 
Matti lyssnade utmärkt idag. Fick utan problem flyttat bakben och bogar med enbart energi. Aningen fick jag hjälpa till i början med bogen tills Matti kom på vad jag ville.Jag kunde nästan alla försök skicka iväg Matti bort från mig med endast energi (de gånger jag misslyckades tänkte jag inte på min position). Så i slutet skickade jag iväg honom över cavalettin och hade honom att gå framför mig då vi gick åt olika håll.
 
Det här med att låta Matti gå före mig men jag bestämmer ändå åt vilket håll, takt och när vi ska stanna har jag bara gjort några gånger, så där är han mera osäker då han ska ta mera ansvar och inte enbart kan lita på att jag tar emot alla "faror" som tidigare då jag gått framför honom. Men när han inte förstod tog vi de lugnt och började bara om igen. Till sist fick han gå före mig in i stallet och jag lade in två halter innan vi var vid boxen var jag utanför boxen tog av utrustningen (repgrimman) och han fick snällt stå och vänta tills jag visade att han fick gå in i boxen till all maten. Fast först gick han nog in i boxen då jag var för sen att visa att vi skall stanna, men då var det bara att ta ut honom i stallgången igen och ta det på nytt och då lyckades det.
 
Vi fick annars mysigt sällskap i stallet på kvällen. Sara o Elmeri kom in efter sin agility. Det är alltid roligt med surprise-besök.
 
 
Så synd att bilden blev suddig, den skulle annars ha varit så söt. Matti är bara så snäll med andra djur, men de förstod inte lilla elmeri så han var skit rädd för Matti men satt lydigt och snllt kvar på boxdörren, hehe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo