Konditionsträning

2013-10-28 @ 17:35:00
Jag blev så glad ikväll när min pojkvän föreslog att han skulle komma med till stallet och vi alla tre (jag, han och Matti) skulle fara ut på en länk i området. Eftersom det börjar skymma så snabbt nu när klockan vridits tillbaka en timme, så blev det att lägga fart och på när vi kom till stallet för att hinna ta in Matti, borsta av honom leran och på med utrustningen innan det blev för mörkt.
 
Jag har ju inte ännu ridit ut utan hästsällskap med Matti i området runt Hubertus, så det var spännande att se om han var lika orädd när vi red ut ensamma, vilket han var!  Jag hade lagt på öronluvan IFALL han skulle reagera då det blåste så hårt, men det var helt obefogat! Underlaget var till vår glädje helt super, så vi kunde trava 3 km i ett sträck. Vi började såklart med att skritta fram några 100 meter så både pojkvännen och Matti skulle bli uppvärmda innan vi la i en högre växel. I slutet av rundan blev vi tvugna att korsa en liten väg och gå en bit längs trottoaren (asfalt) så då blev det skritt, men sedan kom vi igen till sandväg och kunde fortsätta trava. Matti skötte sig exemplariskt och på sista travsträckan blev han riktigt ivrig när min pojkvän spurtade sista biten mot stallet, så då ville också Matti spurta de sista 100 metrarna och frustade och njöt av att få sträcka ut på benen. 
 
Så det blev en runda på 4 km som vi gjorde på 30 min. Det tycker jag är ett ganska bra tempo med tanke på att vi fick skritta en bit då asfalten kom emot. Det var så roligt att få vara ute med de två män jag älskar mest av allt! Jag kände mig så lyckligt lottad när jag red där på min älskade häst, och hade min älskade pojkvän joggandes bredvid mig.
 
 
Såklart var vi iklädda reflex. Man ser ganska bra när man använder blixt på kameran hur enkel och billig livsförsäkring det är i mörker att ha reflex!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Är det där reflextäcket från Horze?

Funderar på att köpa det då det verkar jättebra men tror du att det blir varmt på en häst som inte kommer klippas i vinter?

Svar: Jo så är det! Jag hade nog mitt relfextäcke även då Matti inte var klippt och inte fick han mer varmt än han annars fått när han blev motionerad. :) Prisvärt och praktiskt täcke tycker jag!! :)
Annu Åkers

2013-11-02 @ 16:44:26 / URL: http://sunnyday.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo