Bästa ridpasset på länge!

2013-09-04 @ 16:16:00
Idag var det inbokat ridlektion för Lena Lahti. Oj som jag längtat efter den här lektionen. Jag trodde det skulle vara katastrof under lektionen eftersom det är ett bra tag sedan jag red lektion och Matti har kännts lite jobbig till vänster. Men som vanligt har Lena lösningar på allt och jag fick guidning om hur jag ska lösa problemet.
 
 
 
 
Matti kändes för första gången bra hela lektionen, och till min glädje fick vi göra lite öppnor och slutor i skritt och trav. Vi har mest jobbat på att få Matti lätt på hand och framåtbjudning ända sedan vi kom till Hubertus i princip, för det ska finnas farmåtbjudning på en häst och du ska inte behöva bära upp huvudet på hästen, men med båda de bitarna har det faktiskt blivit bättre, mycket bättre (förutom på dressyrtävlingen i somras)! ;)
 
 
 
 
 
 
Så när Mattis högra sida var uppgymnastiserad och varm efter olika övningar på en stor ändvolt började vi med att komma upp på medellinjen i en öppna följt av att rida ut till spåret i en sluta, göra en volt sen när vi kommit till hörnet för att göra samma sak och byta håll i samband med slutan. Super bra övning och stundvis fick jag Matti riktigt bra!
 
 
 
I slutet stretchade vi ryggen lite på Matti genom att galoppera honom lång, låg och rund, och så avslutade vi i terrängen i skritt. En helt toppen lektion och Matti kändes riktigt bra! Lena har så bra lösningar och är så peppande och bra tränare så alla borde hitta en egen Lena. :) Min pojkvän har varit snäll och fotat lektionen så för en gångs skull kan jag visa lite av övningarna vi gjorde!
 
Matti var också så söt, för under ridpasset så gnäggade Robin efter Matti och älskligen min gnäggade tillbaka. Jag har aldrig gnäggat som svar när man ridit, eller egentligen tror jag inte jag hört honom prata tillbaka någon gång, för Matti är ganska tyst av sig och gnäggar typ aldrig. Jag tycker i alla fall det var lite sött.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo