Helt fantastisk ridlektion!!

2013-09-17 @ 22:52:00
Alltså det är helt fantastiskt hur jag tycker om vår dressyrtränare Lena Lahti. Jag är alltid så glad efter hennes ridlektioner, och igår var inget undantag! Tänk vilken tur att hon råkade välja att komma till Vörå och hålla ridlektioner när jag ännu red där. Jag tror vi är inne på 4e året jag rider för henne nu, och jag planerar inte på att byta tränare heller!

Igår hann jag värma upp nästan 30 min innan lektionen drog igång på riktigt, och igår låg ganska mycket fokus på galoppen. I vanliga fall brukar jag rida varje steg i galoppen för att få ihop Matti och få till en rentaktig galopp (som ni säkert vet vid det här laget är galoppen Mattis sämsta gångart, och Matti behöve mycket stöd där ännu av ryttaren), men sade Lena åt mig att våga bara sitta när han känns bra och ge honom chansen att hålla en fin form själv och ren galopp. Det är ju helt logiskt att jag måste göra det, hur ska han annars utvecklas och börja arbeta korrekt fler än 2, 3 steg utan att jag är där med ben och händer, men jag har varit så inkörd på att jag måste hjälpa honom i varje steg för att han rä så svag, så det var kul att se honom försöka själv, och han blev först lite paff när han "var själv" och skulle bära sig och arbeta rätt själv..

Det blev STOR skillnad på galoppen och jag kände hur jag fick upp honom framtill flera steg, det blev nästan en gummiboll framtill då han lättade så pass framtill och jag kände det så tydligt när vikten faktiskt låg på baken precis som den borde. Traven blev såklart mycket bättre den med efter att vi galopperat, och ibland fick jag riktigt fin känsla även där när jag fick baken ordentligt med och aktiv. 

Vi fortsatte efter mitt önskemål med samma uppgift som senast, alltså att komma in på medellinjen i en öppna, för att sedan fortsätta ut mot spåret i en sluta. Det här gick så mycket bättre än senast så vi avancerade i slutet av lektionen med att göra samma övning i galopp. Matti blev tydligen så taggad och samlad så han gjorde ett KORREKT och fint galoppombyte bara sådär med mig på ryggen där mitt på medellinjen!! Visst det var inte meningen, men det var helt korrekt och ett luftigt fint byte, synd bara att det inte var meningen.. ;) 

Som sista krävande uppgift så gjorde vi lite öppnor längs med långsidorna för att sedan byta varv snett igenom genom en sluta, och till sist som nervarvning blev det att stretcha Mattis hals och rygg med att rida honom lång och låg. Jag var så kalas-nöjd med Matti efter ridlektionen, så här bra har han aldrig gått tidigare. Det känns faktiskt inte så farligt längre att prova rida inför Nan Ekblom på onsdag när jag fick den där feelisen igå, utan det ska snarare bli intressant att se vad hon har att komma med till mig och Matti. :) 

Sofia fotade en liten stund i mitten av passet då vi gjorde öppnor och slutor, och sedan i slutet av passet då jag travade av Matti lång och låg. TUSEN tack Sofia för bilderna!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo