Hopplektion - check

2013-09-05 @ 22:37:00
Det blev en ganska sen hopplektion ikväll igen då vi red för Jennie, vår tid var 20:30-21:30, men det var helt skönt att rida så sent, jag hann ju för en gångs skull med något efter skolan. Jag hann träna och äta vid Amarillo med ett par vänner, nom nom, innan det jag hoppade på cykeln mot stallet.Det stod ju att banhoppning idag på schemat för lektionen, med blandade resultat, vilket betyder nivån var bra för oss. Går allt för lätt och bra utvecklas man ju inte, fast hehe, den biten är nog lång borta, alltså att Jennie skulle ha övningar som är för lätt för oss!!
 
Linn var snäll och filmade två olika övningar som vi gjorde, så jag tänker inte beskriva dem destu mera, ni ser dem på filmen. Denna gång lade jag inte till musik, utan låter er höra vad jag får för kritik av Jennie, jag minns det var önskat tidigare att jag skulle göra videosnuttar från träningar på det sättet. Matti var inte lika pigg idag som senast, men vi hade ett tufft dressyrpass igår också, så inte så konstigt. Men i det stora hela kändes Matti bra att rida. Vi rev bara två gånger då jag glömde bort att rida, och ingen vägring kom idag på någon oxer, fast det var nära en gång då jag glömde bort vad skänkel heter när det blev en brantare sväng (syns på videon).
 
Det är så bra när man har någon som filmar, man får verkligen se vad det är som Jennie tjatar på mig om, för känslan är helt annan då man sitter lite smårädd där på ryggen när man kommer emot ett hinder. Det kändes verkligen som att vi kom i bättre aktivare galopp än vi gör, men nu vet jag till nästa gång att ÄNNU aktivare galopp måste jag ha, det som syns på videon är nästan löjligt. Pinsamt.. ;)
 
Höjderna kändes ok idag för mitt psyke, lite läskigt tyckte jag det var när vi hade en snäv sväng och ett oxer-kryss eftersom bakrebommen låg på 90 cm, men vi klarade det. Höjderna på banan vi hoppade i slutet låg på allt mellan 70-85 och det kändes bra att det var olika höjder så man fick ett bra flyt utan rädsla och vågade bli bestämd när Matti försökte ta sig förbi ett hinder. När vi skulle hoppa svängen som ni ser i början av filmen började jag må lite illa eftersom jag visste nu måste man komma rätt för att Matti ska hoppa, men det gick! Det var åter en gång super bra övnignar och jag är nöjd, jag tror Johanna och Ansu som red samtidigt är nöjda också, alla förbättrade sin ritt i slutet och hade olika utmaningar. Jag tycker faktiskt jag blivit liiite bättre än senast och Matti har börjat sköta sina bakben bättre nu och slarvar inte lika mycket mera som i våras och fäller bomm, efter bomm, efter bomm. Duktig häst!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo