Ridlektion för Nan Ekblom

2013-09-18 @ 17:27:55
Nåja, så har jag överlev ridlektionen trots all min nervositet. Inatt drömde jag mardröm om att Matti bockade så jag flög av och bröt höften p.g.a. att han försökte slippa undan arbete, men som tur gick det inte så på ridlektionen. Ansu var snäll och fota och filma en liten stund i slutet av lektionen. Min kameran kom hon inte riktigt överens med så det är lite suddigt, men filmen säger ändå mer om hur det ser ut som kommer upp lite senare.. :)
 
Ridlektionen för Nan Ekblom var mycket givande. Vi jobbade med att aktivera bakdelen genom olika övningar och att jag skulle hålla en bra sits och stadig och snäll hand. I slutet av lektionen koncentrerade oss på ordentliga galopplyft och galoppsteg. Jag fick Matti ritkigt att lätta framtill så i början blev jag så förvåna att jag glömde att rida, hehe. Det var riktigt roligt och tror nog jag kommer att anmäla mig att fortsätta, övningarna passade bra åt Matti och eftersom Nan även tränar min tränare får jag övningar jag ska jobba på till följande gång som Lena då får hjälpa mig med. Det känns så bra och tryggt!!
 
 
 
Nu vet jag inte om ni ser den stora skillnaden i videon som kommer upp lite senare på Matis galopplyft och galopp, men det är stor skillnad kan jag säga från hur han jobbar annars i galoppen då jag försökt rida honom mera fram för att upnå rätt takt, men då har ju inte baken varit med.. Lyften var idag mera uppåt och med kraft från bakbenen och innan jag tar trav/skritt i videon ser ni som sett oss rida att han jobbar mycket bättre än han brukar. Det blir bara att jobba på det här sätte så kanske vi kan göra galoppombyten nästa sommar? :)
 
Med andra ord tyckte jag om Nan och ser fram emot flera träningar. Att hon gav så fina ord om Matti om hur fin hon tyckte han var och hade fin trav gjorde ju att hon blev godkänd, och att berömmen kom genast från början gjorde ju att hon genast blev godkänd tränare, hehe, alla vill ju höra lovord om sin ögonsten till häst. ;) Mycket av det hon sade är samma som min tränare Lena ständigt påminner mig om, och vad vi måste jobba på var samma utlåtande från båda, så tror vi kommer gå massor frammåt om bara ekonomin tillåter att jag tränar för båda dessa fantastiska kvinnor! Blir att jobba på alla lediga dagar nu då, typ?
 
 
Matti var så nöjd efter passet och gick gladeligen fritt i skogen efter mig när vi skrittade av. Tycker så om hästen min, så det är ju en fantastisk bonus när det känns som det börjat gå framåt för oss nu igen efter att ha trampat på stället så otroligt länge!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo