Villavslutnings-ritt i brunt

2013-09-02 @ 10:56:10
Innan jag åkte iväg och firade villavslutning åkte jag ut till stallet och skulle rida ett kort uppmjukande pass på min nyklipptna Matti, men han var styvare till vänster idag så det blev ändå ett 45 min pass eftersom jag ville få honom uppmjukad också till vänster.
 
Matti kändes hängig på hand så jag fick göra mycket övergångar, tempoväxlingar, skänkelvikningar och hjälpa till med handen för att få upp huvudet eftersom han lätt ville bli låg i halsen och "knäppa" av i nacken och inte alls arbeta med ryggen, plus det vanliga inte riktigt få bakdelen aktiv. Men när han är på det här humöret är det svårt att få honom helt igenom.
 
Stundvis fick jag honom riktigt mjuk och fin, för att sedan återgå till att bli lite stel. Till höger var han mycket bättre och tog bättre stöd av tygeln istället för att hänga på den. Matti har nämligen tre sätt han försöker slippa undan på. 1. han latar och maskar sig fram. 2. han knäpper endast av vid nacken istället för att arbeta med ryggen och få en fin form med baken under sig. 3. han springer med bakbenen långt bakom och ordentligt bakom lod.
 
Eftersom han lätt vill falla bakom lod har jag den senaste månaden försökt rida fram honom och lite framför lodplanet, eftersom jag inte vill rida något helst i närheten av rollkur då han själv försöker slippa undan genom att bli bakom lod och på det sättet komma undan att arbeta. 
 
Hur som helst hade jag turen att jag hade tagit med kameran till stallet och snälla Sofia var i stallet så hon ställde upp och fotade i slutet när jag red. Man ser ganska bra på bilderna när Matti försöker slippa undan och när han några steg går helt OK.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo