Första tränings på länge

2014-04-09 @ 11:55:00
Idag fick jag äntligen rida lektion för min härliga tränare Lena igen. Det känns som en evighet sedan senast, och vilken grym lyx att få rida på hemmaplan, nu i ett halft år har vi åkt 25 min till närmaste manege för att träna.
 
Lena var den första jag ringde efter tävlingarna i helgen och berättade för om resultatet, hon har ju agerat lite mental tränare till mig också då jag har en tendens att vara lite väl självkritisk och negativ gällande min egen ridning, eftersom jag vet att Matti gör endast det jag ger honom möjlighet till. Rör han sig inte framåt, så är det en reaktion till att jag sitter och kniper fast med låren, hur skulle han vilja röra sig framåt då?
 
Men tillbaka till träningen. Vi hade ganska basic grejer vi tränade på idag. Men om inte basic grejer funkar funkar inget annat heller. Vi började med att stretcha ut nacken och kotorna genom att rida honom rund och låg för at få upp ryggen lite när vi värmde upp. Först störde jag Matti en del så han ville inte riktigt komma upp med ryggen och bli rund i överlinjen, men efter att vi hitta samma takt och varandra i ridningen så började det gå riktigt fint och vi kunde korta upp honom.
 
Vi arbetade mycket på volt och genom att göra skänkelvikningar, öppnor och tempoväxlingar få honom aktiverad och uppmjukad. I tempoväxlingarna så tränade vi på att få mig att känna när Matti travar i den takt han faktiskt borde trava när vi arbetar, vilken takt är uppsamling och vilken som är mera ökad trav. Jäklar vad mina magmuskler fick jobba!! På långsidorna utnyttjade vi framåtbjudningen och försökte få honom att länga på traven och ibland kom faktiskt det några steg här som där, men vart efter mina magmuskler blev trötta orkade jag inte rida honom tillräckligt och han föll isär, MEN det är på gång att komma bort från "ponny"-traven och får mera längda steg, bit för bit.
 
I galoppen tränade vi på att få ett bättre tramp med bakbenen och rätt takt i galoppen både när den samlades och förlängdes, och även att få en övergång från galopp till skritt, men där har varken han eller jag styrkan ännu att göra fina övergångar. TUNGT även detta för mina stackars magmuskler, men bättre har det blivit, sakta men säkert! För det är självklart stor skillnad från 3 år tillbaka då vi började tillsammans vår resa, men det tar som Lena sade 10 tusen repetitioner innan man lär sig något och att träna bort något dåligt inlärt ännu längre, så det är en bra bit ännu kvar! :) Jag är riktigt nöjd med träningen idag och känner mig på riktigt bra humör och peppad att fara och jobba nu kl 14, för ridlektionen gick riktigt super!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo