Tur i oturen

2014-04-24 @ 17:47:23
Min stressnivå är allt annat än hög, och kraven på mig tycker jag att jag ställer allt högre på mig själv gällande allt jag gör. Det känns som att ju mer man lär sig, destu mer känner jag att jag inte kan särskilt mycket, och det skrämmer mig..
 
Det har varit en liten svacka för mig nu en längre period, när humöret tryter, orken och energin ligger i botten p.g.a. olika orsaker, så jag får skatta mig lycklig att jag har Matti som jag inte känner jag MÅST göra något med om jag inte har orken eller humöret. Han mår lika bra som mig av att jag endast kommer ut och bara borsta om honom och går ut och promenerar tillsammans med honom i skogen. Idag är just en sådan dag, jag är så trött och slut i kropp och knopp.
 
Om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig helt utan någon som helst ork, och därför blir det lugnare träningar för Matti någon dag fram över. Orsaken till att jag är så slut är många, men en stor del är tidsbristen. Dygnet som ni vet har endast 24 timmar och 9 timmar av dem går till min nattsömn eftersom jag behöver så mycket sömn, och då återstår endast 15 timmar på dygnet var av 9 timmar går till skola eller arbete, då återstår 6 timmar. Av dessa sex timmar går 2-3 timmar åt Matti varje dag och då är bara 3 timmar kvar av dagen som jag ska lägga ner på skolarbete, tentläsning, slutarbetesläsning och sedan inte att förglömma, hinna andas, äta, umgås med vänner, familj och fram för allt pojkvännen.. För i april månad har jag endast haft 3 helt lediga dagar, idag är en av de dagarna, resterande är jag alltid i jobb eller i skolan.
 
Alla hanterar stress olika och tål olika mycket stress, så kom ihåg det innan ni dömer någon annan när de känner sig helt slut och behöver ha någon annan som drar i trådarna lite. Jag har den turen att jag har världens bästa pojkvän som förstår mig och sett mig gå in i väggen redan en gång, så han stöttar mig och försöker hjälpa till efter bästa förmåga, men jag får bara tänka på att det bara är maj kvar, sedan är det endast jobb och stallet kvar på "måste-listan".. Men kommande 2 veckor blir tuffa, inte en enda ledig dag eftersom det är jobb alla de dagar jag är ledig från skolan, så jag hoppas verkligen jag orkar. En dag i taget..
 
 
Nu ska jag åkta ut till stallet och ta en kvällspromenad med Matti, eller rida lite kravlöst barbacka

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj så mycket tid du lägger i stallet. Hur kan det ta 2-3h om du bara åker och borstar han vissa dagar?

Svar: 1 timme tar det minst de dagar jag bara åker ut och borstar och fixar mat. Klart det enstaka gånger kan gå på 45 min, men de gångerna är inte ofta, för ingen annan tar ju hand om honom förutom mig, och inte vill jag han ska stå instängd i en box i flera timmar fler än han behöver! Men då jag rider tar det alltid hur mycket jag än försöker skynda 2-3 h. :) Matti är ju min energi-givare också och därför får den biten ta sin tid och det är bara i riktigt "akuta"-situationer det blir en kort visit på 30-45 min istallet.
Annu Åkers

2014-04-25 @ 08:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo