Ypäjä i text och bild

2014-04-16 @ 11:30:00
Nåjaa, nu kan jag äntligen sitta ner och skriva lite om helgen. Det tog ett tag eftersom det var deadlines i skolan och en häst som skulle motioneras + jobb och närvaro i skolan så tiden räckte inte riktigt till för att sitta och blogga, MEN nu har jag en timme över!
 
Helgen spenderades alltså i Ypäjä som hästskötare och hjälpreda åt min fina vän Sophia och hennes hästar. Jag fick äran att vara Zebbes hästkötare och det var mig absolut inget emot eftersom hans personlighet faller mig mycket väl i smaken, och så är han ju skimmel, hehe!
 
Lördagen började med att lasta in hästarna lite före kl 10 och åka iväg strax efter på lördagsmorgonen. Vi hämtade upp Natalite som var den andra hästskötaren och blev Hiltons hästskötare. Vägen ner mot Ypäjä gick grymt fort eftersom vi hade så roligt i bilen och skrattade och pratade i ett.
 
På plats lastade vi ur hästarna och lastade av alla grejer färdigt från transporten så vi i lugn och ro kunde sitta och kika på andra duktiga ryttare som red i olika klasser innan det var Sophia och Zebbes tur att prestera senare på kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det dags att börja göra i ordning Zebbe som skulle visa hur duktig han blivit under vintern och jag kände hur jag också blev nervös inför tävlingen då jag vet hur mycket de kämpat och hur bra Zebbe blivit. Men strax innan vi skulle börja lägga på utrustningen märkte jag en liten bula bakom hakan på Zebbe, som låg precis var kedjan på tränset kommer, så vi smorde in den och hoppades den inte skulle ömma, för nu var det snart Sophias tur att börja rida fram.
 
 
 
 
 
 
Sophia hoppade upp och började rida iväg mot ridhuset och värma upp och man såg Zebbe var ganska stark och inte riktigt lika elastisk och fin som han varit hemma. Men de red igenom banan och slutade på 60,877%, vilket jag tycker är mycket fint med tanke på hur stark han blev på banan och de red Intermediate I.
 
Det är alltid så motiverande att se Sophia rida, hon är så duktig och rider så snällt. Det var förvånandsvärt många ryttare som inte klarade av att rida sin häst så fint som en del klasser ändå kräver, så det kändes skönt att se då jag alltid fått för mig alla på den nivån rider lika fint och nätt som Sophia.
 
 
 
 
 
 
 
Efter Zebbes och Sophias ritt så satt vi en stund och kikade på andra som red innan vi börjde bege oss mot hotellet för att äta och sova.
 
Följande dag, alltså söndag så var det Hiltons tur att visa sig från sin bästa sida. Vädret var dessvärre allt annat än mysigt och det regnade och blåste så man frös en hel del! Så dagen började efter frukosten med att Sophia städade boxarna och jag och Natalie gick ut med hästarna och gå för att få låta dem sträcka på sig. Hilton var redan här taggade och lilla Natalie såg extra liten ut när Hilton började skutta och blåsa upp sig när han såg något skrämmande, haha. Zebbe var också taggad och passade på att busa till lite när Hilton tog något skutt. Men det är ju viktigt at sträcka på sig och få lite morgon gymnastik så här fick hästarna verkligen sträcka på sig när det skuttade som kaniner hit och dit på parkeringen i ena ändan av longeringslinan och vi fick snällt stå och försöka lugna ner hsätarna och vänta på att de skuttat färdigt i andra ändan.
 
 
 
Sedan var det dags att fixa till Hilton, och som han njöt. Dagen innan hade han tittat på oss alla tre som han skulle ha sagt "Halo, jag är också här!! Kom och fixa mig också!!!", så ni kan ju tänka er hur stolt han såg ut när han fick bli flätad och putsad från topp till tå.
 
Min fot hade börjat värka en hel del efter morgonpromenaden i sanden med hästarna, så Natalie var snäll nog att gå med Hilton till manegen i regnet medan jag och Sophia tog bilen. Men det gick bra och Hilton var taggade!
 
Väl vid manegen och uppvärmningen såg Hilton verkligen fräsh ut och visade sig från sin bättre sida. Alla andra hästar såg så obetydliga ut när denna stora Black beauty tog plats på arenan med Sophia i sadeln och de red till sig hela fantastiska 68,00% i Vaativa B på nationell nivå!! Helt fantastiskt och troligen personbästa för Sophia. Så vi alla 4 var helt saliga, häst som människor och vi visste det skulle bli en vinst eller andra placering, och det blev en andra placering och vi alla svävade på rosa moln. Vilken fantastisk häst, vilken fantastisk ryttare!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemresan gick lika fort som ditresan när man hade så fint sällskap. Vi firade med pizza och godis på hemvägen och det smakade så bra. Tack Sophia och Natalie för en välbehövd rolig helg! Detta gör jag gärna om!

Kommentarer
Postat av: Daniela

Wow, tappade typ andan när jag såg Hilton, vilken snygg häst alltså! :D

2014-04-16 @ 11:49:13 / URL: http://danielabackstrom.blogg.se
Postat av: Catta

Usch det gör ont att se hur pass mkt bakom lodplanet den bruna hästen går...:(

Desto trevligare med bilderna när Sofia rider!:)

Svar: Det fanns många varianter på hur hästarna gick beroende på ryttare och häst då såklart, vissa hästare nöjdare och mindre nöjdare. Därför kändes det skönt för min del som ältar och på med det här att försöka rida med hästen och inte emot eller tvinga hästen till något obehgaligt, så kändes det skönt att få vara Sophias hästskötare då jag inte upplever hon gör något av de nämnda. Hon lägger alltid sina hästars välbefinnande först och de skulle göra vad som helst för henne. Jag vågar påstå hon har bättre relation till sina hästar än vad jag lyckats få med Matti. :)
Annu Åkers

2014-04-16 @ 22:25:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo