Frågestund - svaren

2014-08-19 @ 11:54:12
Hur länge har du ridit?
Jag började rida som 5-åring, men lärde mig rida egentligen bara för något år tillbaka. I många år trodde jag mig kunna rida, men sedan jag började med min medryttarhäst Eila insåg jag att jag har en lååååång väg kvar att lära mig rida korrekt eftersom hon inte var den enklaste att rida. Så många skulle säga de ridit i mitt fall i 13 år, men i mitt fall har jag hållit på med hsätar i 13 år och ridit i 8 år. Nybörjar stadiet kallar jag inte rida eftersom man bara sitter där.
 
Varför började du rida?
Jag ville bli som Pippi Långstrump, hehe
 
Hur gammal var du när du fick din första häst/ponny?
Jag var 21 år när jag köpte min första häst, och det är min nuvarande guldklimp, Matti
 
Hurdan var den och vad hette den?
Matti, och han är mitt livs häst.
 
Hoppning eller dressyr?
Dressyr
 
 
 
 
Vad har du för kamera?
Jag har en urgammal Niko D40 som inte ens säljs mera, så när man samlat ihop pengar blir det nog att köpa en ny!

Var har du Matti på bete, och varför just i augusti, börjar det ite vara lite väl kallt om nätterna?
Du har en så härlig blogg, jordnära och mysig!
Matti har jag på bete hos en kompis i Hankmo. Att det är kyligare om kvällarba gör inget, han får komma in till natten och vid dåligt väder eftersom de har ett stall på gården.
 
Vad är dina mål med Matti?
Ha så roligt som möjligt och hinna tävla lite nu som då och utvecklas tillsammans.

Tycker du om att vara hästskötare eller känner du dig vara utnyttjad. Har läst någongång du varit hästskötare år sophia?
Det är riktigt roligt att vara hästskötare ibland, och jag känner mig inte alls utnyttjad eftersom jag bara varit än så länge hästskötare på tävling åt Sophia, och vi är ändå så pass bra vänner så jag känner mig absolut inte utnyttjad!! Jag menar är inte vänner till för att hjälpa varandra? Det är bara roligt att vara med på små utflykter med sina väner. Det var så roligt i Ypäjä så jag kan knappt vänta tills jag får hjälpa till på Helsinki International Horse Show nu i höst!! Helt galet!!
 
 
Hästen Zebbes hästkötare fick jag agera medan Natalie hade hand om Hilton
 

Hur var det att ha Betti på besök i sommar nu när du fått fundera på besöket?
Det var riktigt roligt att få diskutera med en som känner Matti lika bra som mig och vet hans personligheter. Många får ju lätt bilden att Matti aldrig gör något dumt, men då det väl kommer blir de flesta förvånade att dessa bus kommer ur Matti, så det kändes skönt att inte behöva förklara, Betti visste.
 
Sen var det så bra att få veta ännu mera detaljerat hur hans första år såg ut och om hans mamma osv. Hoppas Betti kommer igen!
 
 
 

Varför har du benskydd på Matti om han är på bete? Rider du han alls?
Benskydd hade jag endast en dag på eftersom Matti och Carrero inte kände varandra sedan tidigare, eller rättare sagt inte delat samma hage så ville inte ta några risker då jag känner Matti, men inte Carrero. Men sedan första hagdagen har han inte haft några skydd eftersom det inte behövts, de har blivit sådana bästisar så det är rörande!
 
Jodå, visst rider jag Matti, men inte varje dag på betet, men har ridit 3 pass och promenerat/longerat en dag. Han har ju semester nu ju!
 
Hur ofta gör du och T något tillsammans?
Nu vet jag inte exakt vad du syftar på, men om du menar något annat än vardagsrutiner så gör vi något tillsammans ungefär en gång i veckan eller mera beroende på hur vi jobbar. T burkar ändå relativt ofta hänga med till stallet så vi ska hinna umgås mera. Sen så tycker ju faktiskt Matti och T om varandra så egentligen tror jag T vill komma med till stallet.

Hur ofta träffas ni hemma?
Eftersom T jobbar ganska långt bort så är vi väl hemma samtidigt 4-5 dagar i veckan.
 
 
T hängde med och kollade till en ridskola i England när vi var där i juli

Bråkar ni någongång?
Det gör väl alla par? Men utöver vardagsgnabbas kan jag räkna på en hand av dessa 5 år tillsammans vi faktiskt bråkat. 
 
Vilka bloggar läser du dagligen?
Dagligen läser jag inte bloggar, men då jag läser är det nördigt nog enbart hästblockar som jag läser. De är följande:
Dressyrmupparna.se
Tyrashastar.se
Sophiabacklund.blogspot.fi
elfstrands.se
sofia-everythingispossible.blogspot.fi
dressyrsnack.se
http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
Har du motivationsbrist eller varför rider du inte Matti längre?
 Motivationsbrist har jag haft länge. Varför? Janå mitt mål med sommaren var att ställa upp i någon dressyrätvling, men oskojat har jag jobbat alla helger jag haft tävlingar jag kunnat delta i här i nejden. Så är det med tre skiftes jobb och att vara sommarvikarie, så det blir hösten och innomhussäsongen istället nu då att försöka hinna med någon tävling.. kanske?
 
Sen så har jag inte riktigt haft råd att ta lektioner nu sista tiden vilket är kanske den största orsaken, och sedan fick jag andningssvårigheter för ca 3 veckor sedan som gjort jag inte klarat av att rida alls. Men nu ska jag sakta men säkert försöka komma igång igen! Igår blev det ett kort ridpass och jag var genomsvettig så det blir babysteps nu tillbaka. :)
 
 
Du och jag Matti <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo