Gjort en god gärning

2014-02-11 @ 18:51:16
Ikväll var jag nära på att glömma bort hovslagaren. I samband med att jag skrivit att jag skulle iväg och ta in hästarna från hagen ringer Ansu och säger "hej! Har du glömt bort hovslagaren idag?".. OPS!! Tur så skulle hennes häst Tepa skos samtidigt och han skoddes före, så på det sättet var det ingen skada skedd då Ansu färdigt för Matti till skötselspiltan så han blev påbörjad med skoningen innan jag var på plats.
 
Efter att dojorna var påslagna fick jag dåligt samvete då jag först tänkt låta Matti vara ledig, men då de andra i stallet var så hurtiga och trotsade det äckliga vädret kunde jag inte vara sämre, så jag slängde på en fårskinspadd och schabrak och hoppade upp barbacka och i repgrimma och repet och red en stund på ridplanen.
 
Jag fokuserade mest på vikten och få Matti att göra skänkelvikningar, bakdels och framdelssvängingar i en lång och avslappnad form. Det gick faktiskt super bra. Matti kändes riktigt lyhörd och avslappnad, så när en ung tjej som satt på ridplanen och kikade på när kompisen red frågade "är det svårt att rida med repgrimma?" så fick jag sådan flashback från då jag själv red på ridskola och endast en gång i veckan, så jag frågade henne om hon ville prova. "va, på riktigt?!" frågade hon och så fick hon springa efter ridhjälmen till stallet och hoppa upp.
 
Jag kanske var kanske lite dumdristig då jag inte sett denna tjej rida innan, men jag har sett henne nästan varje dag i stallet och det var inte så länge sedan jag själv sprang och hjälpte till allt vad man kunde i stall för att få rida andras hästar och sköta om dem. Så efter att jag sett att det fungerat fint i skritten att styra med repet på "rätt" och "fel" sida av halsen så fick hon rida i en 8:a i trav och en cirkel för att lära sig styra med sitsen och vikthjälperna. Det var en riktigt duktig tjej och modig dessutom som vågade hoppa upp på en främmande häst och till och med barbacka och rida i endast repgrimma och rep. Jag behöver kanske inte nämna att Matti uppförde sig exemplariskt? Skulle Matti haft sin "tittiga"-dag skulle jag inte låtit henne rida, men han kändes så avslappnad och mysig så det var inga problem!
 
 
Han är så lugn och bra vår hovslagare!! :) Matti höll på att somna där ett tag
Bus

Kommentarer
Postat av: Emilia

Så söt när han halvsover där! :)

2014-02-11 @ 19:39:42 / URL: http://emiliamariah.blogspot.fi/
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Vad roligt! ♥ Tänk vilken upplevelse för henne! :)

2014-02-11 @ 22:11:21 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo