Känner mig uppgiven

2014-02-10 @ 09:20:54
Jag trodde Matti skulle klara sig utan "bölder" på  ryggen i år, men tydligen inte. För ca 2 veckor sedan bubblade några "bölder" upp på vänster sida av ryggen, precis var sadeln ligger.
 
Matti har varje år jag haft honom fått dess "bölder" på vintern när täckena börjar läggas på, men han klarade sig ända tills slutet på januari denna säsong innan de dök upp. Varför det tog ända tills januari i år tror jag beror på att vi klippte hela Matti i höstas, så det var lättare att hålla pälsen och huden ren, men nu de senaste två klippningarna har jag inte vågat klippa hela hästen, så nu kom "bölderna".
 
Förra året visade upp dessa bölder vid veterinären (då hade han fått dem redan i oktober/november) och veterinären sade då att det var en irriterad talgkörtel som blivit inflammerad, inget farligt och inget man riktigt kan göra åt dem, bara vänta tills sommaren kommer emot och de torkar ut. Jag köpte hur som helst i lördags mera Hexocil så jag ska försöka putsa varje dag "bölderna" med det, även om jag gjorde det försöket första året "bölderna" dök upp, men då gav det inget resultat, men hoppas verkligen jag skulle få bukt med dem detta år!
 
Men nu är det 4 st på en sida och jag är så rädd att Matti ska börja reagera när de är just där sadeln ligger på, men än så länge har han inte reagerat, det har han i och för sig inte heller gjort förut, men han har heller inte haft så här många på en och samma sida.. Nästa år ska jag minsann klippa hela hästen varje gång så jag lättare kan hålla huden ren.
 
 
Hur jag än klämmer på bölderna så reagerar inte Matti, först när jag kniper hårt med naglarna sjunker han lite ihop

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo