Kvällsmys o böldputs

2014-02-17 @ 20:05:00
 
 
 
Idag fick Matti och Calle vara ute i hagen riktigt länge, närmare 11 timmar, vilket känns rättvist nu då jag inte motionerar Matti så aktivt denna vecka då han ska vara utan ridning fram till lördag. Jag har alltid lika dåligt samvete de dagar jag inte hunnit motionera Matti så mycket och han kommit in redan kl 13-14 (de kommer ut i hagen mellan kl 7-8 på morgonen). Så ni kan förstå min glädje och lättnad nu när Calles ägare också är villig att ha hästarna ute till kvällen! Det känns därför rättvist att det finns möjlighet vid Hubertus att välja om man vill ha hästen sin ute längre eller om den kommer in mellan kl 13-14, för de som tävlar aktivt vill gärna att de kommer in så tidigt så de får sin dos med energirikt foder och samla krafter inför ridpasset. Men nu satsar jag ju inte så hårt på ridningen så jag håller mer än gärna Matti ute i hagen så länge det är möjligt.
 
Ikväll så skötte jag om bölderna i vanlig ordning, och jag vet inte om jag inbillar mig eller om de små bölderna blivit mjukare? Den minsta som finns vid manken har nästan försvunnit helt, medan de största säkert är så inlfammerade så det tar ett bra tag innan de försvinner eller minskar. Men aningen mjukare upplever jag ändå att de blivit. Så hoppas verkligen detta hjälper, det är ju helt fantastiskt i såf all! Aloe Vera to the people i sådana fall, hehe!
 
Bara för att göra det klart för er, så är dessa "bölder"/"finnar" inte något som smittar från häst till häst, eftersom det är hudsäcken som blivit inflammerad då att den täpps till av talg, päls och täcken/schabraker. Samma process som med finnar för oss människor. Poren täps till och det samlas en massa smuts där under och till sist blir den inflammerad och en sk. finne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo