Mattis bölder

2014-02-16 @ 10:08:47
Som jag skrivit tidigare får Matti några mystiska bölder på ryggen alltid på vintern när huden inte få andas på samma sätt som under våren-hösten. Men eftersom Matti klipptes helt och hållet detta år första gången (jag tror iallafall det är orsaken),  så kom dessa "bölder" först i slutet av januari. Tidigare år har någon böld kommit redan i slutet av oktober början av november. Bölderna är antagligen en talgkörtel som täpps till när pälsen bli tjockare och täcken läggs på så andas inte pälsen. Skulle jag inte träna som jag gör skulle jag inte klippa Matti, men då han är en häs som svettas ganska ordentligt så är jag illa tuvngen om jag vill kunna rida.
 
Han har aldrig haft problem med dessa trots att de alltid kommer på samma ställe, just precis där var sadeln ligger på. Men i år kom inte bara  3 st som tidgare år, utan på vänster sida har 5 st dykt upp. Jag köpte Hexocil som jag skrev om tidigare men jag upplevde att de bara blev hårdare av de och jag är så rädd de ska göra ont då sadeln läggs på eftersom de på vänster sida hamnar under sadeln.
 
Eftersom jag känner mig lite hjälplös då ingen vet vad man kan göra åt dessa bölder, så passade min mamma på att rådfråga på en kurs hon var på om Aloe Vera, om föreläsaren vet någon produkt som kunde hjälpa, och det menade föreläsaren och försäljaren av Aloe Vera att hon hade.
 
 
 
 
Så i fredags kom hon ut och kikade på Mattis bölder och berättade hur jag ska använda produkterna och tänka på. Så nu jag ska nu 2-3 ggr/vecka schamponera bölderna och sedan varje dag 1-2 ggr spraya ett medel på och till sist applicera en salva på bölderna. Hon menade att jag skulle märka skillnad på en vecka, och om jag har tur borde bölderna vara borta på 2 veckor. Men nu i en veckas tid ska Matti inte bli riden rekommenderade hon, utan jag ska arbeta med honom från marken. Ingen stor grej för mig, jag tycker om att jobba med Matti från marken, det är ju våran grej. Men den svåraste biten är att ha rent täcke på honom, då jag inte har så många att byta mellan, schabraker har jag många eftersom jag redan från tidigare år tänkt ut själv att de måste vara rena då han har känlsig hud, där av min fina samling. Men täcken har jag inte haft råd att köpa många av, så vi får se nu då om jag får det fixat!
 
Helt ärlig är jag lite skeptisk, efersom det känns "för lätt" att detta ska funka då inte hexocil hjälpt som hjälper till det mesta. Men det har nu gått två dagar och igår hade jag ännu inte känns någon skillnad, de var fortfarande lika hårda, men jag har inte ännu hunnit ut till stallet, så vem vet, kanske det hjälper? :)
 
 
Var 4:e dag tvätta täckena och byta, och dessutom ha varje gång ett rent schabrak på när jag rider

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Om han inte hade varit rakad hade du kunnat ha honom utan täcke kanske, men han är så fin form så det är klart han ska tränas ♥ ♥ ♥

2014-02-16 @ 16:48:12 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Lena

Finns billiga (40E) sånde motsvarande fleece som du har på bilden på minimani ;)

2014-02-17 @ 09:11:16
Postat av: Miia

En i stallet fick tipps om att alltid rida med enbart fårskinnspadd (äkta fårskinn alltså) under sadeln under den period hästen hade knutar på ryggen. Vanliga schabrak andas dåligt.

2014-02-17 @ 10:25:18 / URL: http://sambucamolinari.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo